Kürt Federasyonu'na Barzani'den ilk yorum

Kürt Federasyonu'na Barzani'den ilk yorum
IKBY Başkanı Mesud Barzani, Suriye'nin kuzeyinde ilan edilen federasyonla ilgili "Kürtlerin başına ne gelecek bilmiyorum" dedi.

PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD, ülkenin kuzey bölümünde federasyon ilan etti. Federasyona Esad yönetimi tepki gösterirken, Kuzey Irak'taki Kürdistan lideri Barzani Kürtlerin Suriye'de savaş aracı olarak kullanıldığını kaydetti.

KÜRTLERİN BAŞINA NE GELECEK BİLMİYORUM

Sky News Arapça televizyonuna konuşan Barzani, "Savaşın sona ermesinden sonra Kürtlerin başına ne gelecek, bilmiyorum. Çünkü ne Suriye yönetimi ne de muhalifler, Kürt haklarını tanıyor" dedi.

Söz konusu durumu büyük bir sorun şeklinde nitelendiren Barzani, şunları kaydetti: "

Kürtler bu yüzden çok şey kaybetti. Ne rejimle bir anlaşmaları var ne de muhaliflerle. Ne rejim Kürtlerin haklarını tanıyor ne de muhalifler. Nasıl bir yöne doğru gittiklerini bilmiyorum. Rojavalı Kürtler (Suriye Kürtleri) bir savaş aracı olarak kullanılıyor. Savaş bittikten sonra kaderleri ne olacak bilemiyorum."

BİR KARDEŞLERİ OLARAK SURİYELİ KÜRTLERE ÜZÜLÜYORUM

Barzani, Suriye'deki Kürtler
arasında birliğin oluşması için olayların başında tüm imkanlarını seferber ettiğini hatırlatarak, "Suriye olaylarının başında kardeşleri olarak tüm Kürt taraflarıyla görüştüm. Onların işine karışamam, sadece bir kardeşleri olarak onlara üzülüyorum. Onlardan birlik olup rejime karşı mı taraf mı olduklarına karar vermelerini istedim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum