İşte PYD'nin ilk icraatı

İşte PYD'nin ilk icraatı
Kuzey Suriye'de federasyon ilan terör örgütü PYD'nin ilk icraatı, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Başkanı İbrahim Berro ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Süleyman Oso'nun Suriye'ye girişine izin vermemek oldu.

ENKS'den alınan bilgiye göre, PYD güçleri, Irak'tan Suriye'ye giriş yapmak isteyen Berro ve Oso'yu yaklaşık iki saat Simalka sınır kapısında bekletti ve ardından hiç bir gerekçe göstermeksizin girişlerine izin vermedi. Berro ve Oso, Avrupa Birliği (AB) yetkilileriyle görüşmek üzere Avrupa gezisindeydi.  

Berro, Avrupa gezisi kapsamında Suriye görüşmelerinin sürdüğü Cenevre'de müzakereleri takip etmek için ofis açmıştı. ENKS, muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komisyonu (MYK) ile birlikte hareket ediyor.

Suriyeli 11 Kürt partiyi bünyesinde barındıran ENKS, terör örgütü PYD'ye ve onun otokratik politikasına yönelik muhalefetiyle biliniyor. ENKS, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nda (SMDK) 11 üyeyle temsil ediliyor.

PYD, ay başında ENKS ve Suriye Kürt Demokrat Partisi (PDKS) mensubu Adurrahman Abu'yu Halep'in Afrin ilçesinde bulunan evinden kaçırmıştı. 

Ayrıca PYD geçen hafta ENKS üyesi olan ve rejime muhalif Kürt partisi Yekiti'nin iki ofisini kapatmıştı. 

ENKS, PYD'nin Suriye'nin kuzeyinde federasyon ilan etmek için düzenlediği iki günlük toplantıya da katılmamıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum