Gülerce: 4 koldan harekete geçtiler

Gülerce: 4 koldan harekete geçtiler
Hüseyin Gülerce, Erdoğan'sız Türkiye planlandığını belirtti ve ekledi. Ülke 4 koldan saldırı altında...

 

Önce ABD’nin iki eski Türkiye Büyükelçisi Morton Abramowitz ve Eric Edelman'ı Erdoğan’ı istifaya çağırdı.

Dört gün sonra da İngiliz Times gazetesinde PKK lideri ve KCK Eş Başkanı Cemil Bayık “Erdoğan’ı ve AKP’yi devirmek istiyoruz" dedi. Bir gün sonra Sözcü gazetesi “İktidarınız Batsın Başkanlığınız Batsın” manşetini attı.

Peki bu yaşananları nasıl yorumlamalı? Bir dönem Cemaat'in içinde önemli görevler üstlenmiş olan 17 Aralık sürecinde yolları ayıran yazar Hüseyin Gülerce Star gazetesindeki köşesinde Erdoğansız Türkiye için harekete geçildiği görüşünde.

“Erdoğansız Türkiye” kuşatması..." başlıklı yazısında Gülerce'ye göre Türkiye dört koldan varlığına, bütünlüğüne yönelik bir saldırı altında. Yazar, daha sonra bahsettiği Türkiye'yi kuyatan 4 kolun neler olduğunu okurlarıyla böyle paylaştı:

BİRİNCİSİ PKK

"Birincisi, bölücü terör örgütü PKK’nın saldırıları. İşte dün açıkladılar, Ankara’da 35 masum vatandaşımızın katledilmesini PKK’ya bağlı TAK üstlendi. Diyarbakır’da, Mardin, Şırnak’ta Çanakkale’yi hatırlatan göğüs göğse çarpışmalar var. Çanakkale’de Batı gemileriyle, toplarıyla gelmişti. Şimdi hainlerin eline silah veriyor, Avrupa içinde koruma sağlıyor.

İKİNCİSİ FETHULLAH GÜLEN

İçerdeki ikinci kol, dini hareket görüntüsüyle milletimizin fedakârlık ve himmet duygularını sömürerek, evlatlarımızı hipnoz ederek devletin içine sızan, yargıyı ve emniyet istihbaratını kumpaslarda kullanarak hükümete, devlete savaş açan Paralel Devlet Yapılanması. 7 Haziran’dan sonra HDP’li hükümet isteyerek yakayı bir daha ele verdiler.

ÜÇÜNCÜSÜ MEDYA

“Erdoğansız Türkiye” kuşatmasında üçüncü kol, AK Parti’yi siyaseten zayıflatma koludur. AK Parti içinde yeni bir parti mayalama çabası var. Bilhassa Doğan medyası buna çok teşne. Ekranlarını, sayfalarını onlara açıyorlar. Hiç umulmadık AK Partili öncülerin isimleri, ne acıdır ki böyle bir oluşumla birlikte anılıyor. Onlar da adeta “Erdoğansız Türkiye” kuşatması için bir şer ittifakının değirmenine su taşıyorlar. Türkiye böyle bir saldırı altında iken bu öncülerin bütün meselesi Cumhurbaşkanı Erdoğan mıdır?

ABD, AB, RUSYA, İRAN, İSRAİL, SURİYE

Dördüncü kol ise dışarıda. ABD’si, Rusya’sı, AB’si, İsrail’i, İran’ı, Suriye’si oluşturdukları türbülansta bizi sarsmaya çalışıyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı önceki gün TİKA toplantısında ne dedi; “Terör örgütlerinin elindeki silahlarda Batı’yı görüyoruz. Batı adeta teröre yataklık yapıyor. Pek çok güç, pek çok ülke adeta Türkiye’nin dizleri üzerine çökmesini, pes etmesini bekliyor. Bütün bu terör olaylarının arkasında yatan gerçek budur.”

YİNE HÜSRANA UĞRAYACAKLAR

“Erdoğansız Türkiye” kuşatmasının 2013 Gezi olaylarından beri hep geri teptiğini dile getiren Gülerce, yazısını "Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını engelleyemediler. Yine hüsrana uğrayacaklar. Millet, oyu ile duası ile Erdoğan’a sahip çıktığı sürece hep kaybedecekler..." ifadeleriyle tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum