Putin Obama'yı çıkmaza soktu

Putin Obama'yı çıkmaza soktu
Washington Post, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ABD Başkanı Barack Obama’yı Suriye’de çıkmaza soktuğunu iddia etti.

Washington Post Gazetesi, Rusya’nın Dış Politikasını analiz ettiği makalesinde Obama’nın geçtiğimiz Eylül Ayında Rusya’nın Suriye Politikasını yorumlamış ve Moskova’nın Suriye’ye girişinin bataklığa saplanışın başlangıcı olacağı tahmininde bulunmuştu.

Gazete Obama’nın yorumunu hatırlattığı haberinde, Rusya’nın Suriye Operasyonları sonrasında amaçladığı bir çok hedefe ulaştığını, en önemlisi de Rusya’nın Ortadoğu’da güçlü devlet pozisyonuna geri döndüğünü yazdı.

Rusya’nın askeri güçlerini Suriye’ye getirmesi ile Obama Yönetimini bir anda köşeye sıkıştırdığını belirten Gazete, Putin’in Rus Birliklerini geri çekmesiyle birlikte ABD Yönetimini beklemediği anda bir kez daha köşeye sıkıştırdığını belirtti.

Putin’in hedeflerine ulaştığını belirten Gazete, “Putin’in başarıları, ABD’nin çıkarlarına ve  Obama’nın bölgedeki hedeflerine zarar verdi” ifadelerini kullandı. Washington Post; Rusya’nın Ortadoğu’daki en büyük başarısını; “Suriye’deki Savaşın gidişatının Rusya’nın istediği şekilde değişmesi” olarak gördüğü makalede; “Daha geniş planda Putin, Rusya’nın Ortadoğu’da yeniden güçlü bir pozisyona sahip olmayı başardı. ABD, ateşkesin ve müzakerelerin başlamasına yönelik arabuluculuk çabalarının gerçekleşmesi için  Rusya’yı eşit ülke olarak kabul etmek durumunda kaldı. Bunun yanında Washington, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in iktidardan ayrılması konusundaki taleplerinden vazgeçme de dahil olmak üzere Putin’in sunduğu koşulları onaylamak zorunda kaldı” dedi.

Gazete makalenin sonunda Obama’nın sözüne atıfla “bataklığa saplanan tarafın Rusya değil, Obama’nın kendisi olduğu” vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.