Terörist Vahit’in bir garip hikayesi

Terörist Vahit’in bir garip hikayesi
Kızılay’daki bombalamayı organize eden Vahit A.’nın sıradışı yaşamı dikkat çekiyor. Lisede solcuyken ‘serseri’ dedikleri kişilerle takılan Vahit A. ardından adam yaraladı, cezaevinde yattı. Kuzey Irak’ta inşaatta çalışırken PKK ile tanıştı.

Ankara katliamı organizatörü Vahit A.’nın garip hayat hikayesinin ayrıntılarına ulaşıldı. Lisede solcu, zeki bir gençti. Üniversite okumadı, bir dönem çevresinin ‘serseri’ dediği arkadaş grubunun içinde yer aldı. 

Adam yaraladı kısa süre cezaevinde kaldı. Önce ailesinin lokantasında çalıştı, sonra Irak’ta inşaat işleri yaptı. Bombacı Seher Çağla Demir’le de Keşan’da birlikte yaşadılar, sevgili olarak biliniyorlar. PKK’ya katılıp 35 masum insanı katleden saldırıda kilit isim olarak yer aldı.

Güvenpark katliamının kilit ismi, firari terörist Vahit A.’nın, alışılmadık bir terörist profiline sahip olduğu ortaya çıktı. Karar’ın ulaştığı bilgiler, liseli bir solcu gencin, katliamcı bir teröriste nasıl dönüştüğünü ortaya koydu.

Ankara Güvenpark’ta 35 sivili katleden terörist saldırının organizatörü Vahit A.’nın hayat hikayesi, PKK’nın terör saldırılarında kullandığı insan profil tercihini değiştirdiğini ortaya koydu. Vahit A.’nın hikayesi bombacı Seher Çağla Demir ve Ankara’da bağlantı kurdukları ‘refakatçi’ Özgür Ünsal gibi PKK’nın terörist profilinin dışında.

SEHER DEMİR’İ O İKNA ETTİ

Vahit A. lise yıllarında zeki ve solcu bir genç. Çevresinde sevilen beyefendi biri olarak tanınıyor. Lise sonrası üniversiteye devam etmiyor. Serserilerle takılıyor, adam yaralamadan cezaevine giriyor. Vahit A. en son Kuzey Irak’ta inşaatta çalıştı. PKK’ya kapısının da kendisine Kuzey Irak’ta açıldığı düşünülüyor. Vahit A. Keşan’da bombacı Seher Çağla Demir’le 4 ay birlikte yaşadı. Çevrede, iki terörist de sevgili olarak biliniyor. Vahit A’nın sevgilisi Seher Demir’i canlı bomba olmaya ikna etmiş olabileceği üzerinde duruluyor. Bugüne kadar yapılan tespitler Demir’in canlı bomba olacağından haberdar olduğu, aracı da kendisinin patlattığı yönünde. Patlama anında araçta veya yakınında olduğu sanılan Özgür Ünsal’ın ise bombadan haberdar olmadığı düşünülüyor

VAHİT A. SURİYE’YE KAÇTI

Saldırıdan sonra Suriye’ye kaçtığı belirtilen Vahit A.’nın sosyal medyayı da aktif olarak kullandığı dikkat çekiyor. Twitter’dan yaptığı “Kızıl direnişin ardından doğacak güneşin göz kırptığını göremiyor musunuz?  “Rojova seninleyiz” şeklindeki paylaşımlar dikkat çekiyor.

AMCASI GÖZALTINDA

Vahit A.’nın aile çevresinde de Paralel Yapı’ya yakın isimlerin olduğu öğrenildi. Amcasının emniyet bilgi işlem şubesinde polis olduğu, Paralel Yapı bağlantısı nedeniyle görevden alındığı, bir yakın akrabasının yine aynı yapıyla bağlantılı dershanede müdürlük yaptığı, bir diğer akrabasının da Gülen Cemaati’nin önde gelen isimlerinden biri olduğu belirtiliyor. Paralel yapıyla bağlantılı olduğu ileri sürülen Vahit A’nın amcası ile babası gözaltında.

Karar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum