FETÖ-PKK terör üssü

FETÖ-PKK terör üssü
Dumanlı-Kışanak kirli ittifakının temellerinin atıldığı dönemin delillerinin Diyarbakır Kayapınar’da bir depoda toplandığı ortaya çıktı. Zaman ve Cihan’a kayyum atanmasının ardından bu depodaki tüm dokümanlar apar topar kaçırıldı.

Kirli ittifakın belgeleri bu depoda gizli! İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği FETÖ/PDY faaliyetleri kapsamında örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması ve terör örgütü PKK ile işbirliği" nedeniyle önceki hafta Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansına Kayyum atadı. Gazete ve ajansa kayyum atanacağı haberini alan gazete ve ajans yöneticileri gazete binasını boşaltarak kayyuma boş bina bıraktı. Bu olayın bir benzeri de Diyarbakır’da yaşandı. Diyarbakır'da Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı’nın Bölge Temsilciliğiyle paralel yapıya bağlı kuruluş ve okullardaki demirbaş malzemelerin önemli bir kısmı bulundukları yerlerden taşınarak 3. şahıslar üzerinden kiralanan depolara gizlendi. 

Kirli ittifakın belgeleri 

Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansının bölge temsilciliklerindeki bilgisayar, kamera, fotoğraf makinaları ve önemli evraklar ile arşiv kayyumların inceleme yapma ihtimaline karşı apar topar paralel yapının deposuna taşındı. Firari Ekrem Dumanlı ile HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı buluşturan bölge temsilcisi Aziz İstegün'ün talimatıyla boşaltılan büroda sadece masa ve sandalyeler kaldı. Depolara taşınan bilgisayarlar ve dokümanlarda paralel yapının medya gücü aracılığıyla PKK ile yaptığı işbirliği ile ilgili deliller olduğu tahmin ediliyor. Kışanak ile Dumanlı görüşmesinden sonra paralel yapının yayın organları bir anda HDP ve terör örgütü PKK'nın lehine haberler yapmaya başlamıştı.  

200320160059129487873_2.jpg

'Nezaket ziyareti'nden sonra...

7 Haziran seçimleri öncesi paralel yapının medya organı Zaman'ın firari patronu Ekrem Dumanlı HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı Pensilvanya'nın talimatıyla arka kapıdan girerek ziyaret etmişti. ortaya çıktı. Dumanlı'nın 'nezaket ziyareti' dediği bu görüşmede 'HDP'ye tam destek vereceğiz' dediği ortaya çıkmıştı.

Din istismarcısı 10 kişi gözaltında 

SAMSUN’da Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 60 polisin katılımıyla 12 ev ve iş yerine operasyon düzenlendi. Aramaların ardından "FETÖ/PDY'ye üye olmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kanunu'na muhalefet" suçlarından F.D, T.A, K.D, R.D, B.Y, R.T, T.Y, M.Ş, Z.B. ve M.D. gözaltına alındı. Aralarında iş adamlarının da bulunduğu zanlıların bağış olarak alınan kurban etini sattıkları iddia edildi. Zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor. Öte yandan, aralarında il imamının da bulunduğu bazı zanlıların yurt dışına kaçtıkları belirtildi. 

akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.