Şehir merkezinde 13 PKK'lı öldürüldü

Şehir merkezinde 13 PKK'lı öldürüldü
Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 13 terörist etkisiz hale getirildi.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sürüyor.

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 28'E YÜKSELDİ

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin müşterek operasyonunda 13 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylelikle, operasyonun başladığı tarihten itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 28'e yükseldi.

39 EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Operasyon bölgesinde, jandarma özel harekat ve polis özel harekat timleri ile PKK'lılar arasında çatışmalar yoğunlaşırken, güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucu, teröristler tarafından oluşturulan 3 barikat kaldırıldı ve 39 el yapımı patlayıcı imha edildi.

YÜZLERCE METRE UZUNLUĞUNDA KABLO KULLANILMIŞ

Teröristlerin barikat ve çukurlara yerleştirdikleri patlayıcıları uzaktan infilak ettirmek için yüzlerce metre uzunluğunda kablo kullandığı belirlendi.

Bu arada, Yeşilyurt Mahallesi'nde güvenlik güçlerince tespit edilen el yapımı patlayıcıların kontrollü şekilde infilak ettirilmesi kameralara yansıdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.