Baş teröristin akıl almaz kaçışı

Baş teröristin akıl almaz kaçışı
Paris’te 130 kişinin ölümüne neden olan kanlı saldırıların baş şüphelisi IŞİD üyesi Salah Abdeslam inanılmaz bir operasyonla yakalandı.

 

Teröristin saldırıların ardından bir gardrobun içinde saklanarak polisten kaçmayı başardığı ortaya çıktı.

Geçen yıl 13 Kasım’da Fransa’nın başkenti Paris’i kana bulayan terör saldırısının beyni olarak görülen Salah Abdeslam dün Belçika’da aksiyon filmlerini aratmayacak bir operasyonla yakalandı. Dünyanın merakla takip ettiği olayla ilgili ilginç ayrıntılar da ortaya çıkıyor. Buna göre Abdeslam korkunç saldırı sonrası bir gardrobun içinde gizlenerek polisten kaçmayı başardığı iddia edildi.

13 Kasımdaki 3 canlı bomba saldırısı sonrası kendini patlatarak dördüncü saldırıyı gerçekleştirmeyi planlayan Abdeslam 4 aydır Avrupa’nın en çok aranan suçlusuydu. Fransa’dan Belçika’ya kaçmayı başaran ve bir süre gardrobun içinde saklandığı iddia edilen terörist Brüksel’in Molenbeek banliyösünde Belçika polisinin başarılı operasyonu sayesinde yakalandı. 

Belçika polisi bir süredir izlediği bir adresten yapılan bir pizza siparişini fırsat bilerek eve baskın düzenledi. Pizza teslimatçısı gibi hazırlanan özel tim ve özel eğitimli köpekler Salah Abdeslam’ın ve suç ortaklarının olduğu eve girerek onu bacağından vurdu. Böylece kolayca yakalanan terörist önce hastaneye ardından da hapishane gönderildi.

İlk duruşması görülen Abdeslam şimdi Belçika polisi ile işbirliği yaparak Fransa’ya iade edilmemek için uğraşıyor.

bas-teroristin-akil-almaz-kacisi-6759277.jpegbas-teroristin-akil-almaz-kacisi-6759285.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum