Türkiye’yi böyle tehdit etmiş!

Türkiye’yi böyle tehdit etmiş!
Geçtiğimiz hafta Ruşen Çakır’ın internet üzerinden yaptığı canlı yayına çıkan CIA’nin Türkiye uzmanı Henri Barkey, Gülen örgütünü aklamaya çalışmıştı.

Yapılan araştırmada Barkey’in Gülen’in ABD’deki örgütü olan Rumi Forum organizasyonunda maaşlı olarak danışmanlık yaptığını Sabah.com.tr ortaya çıkarmıştı. Barkey’in 2015 yılında “İstiklal’de bomba patlarsa o zaman Türkiye ne yapacak” diyerek ülkemizi tehdit ettiği öğrenildi.

İstiklal Caddesi'nde dün meydana gelen canlı bomba saldırısı, Washington merkezli düşünce kuruluşu Woodrow Wilson'un Ortadoğu Direktörü, FETÖ'nün maaşlı uzmanı ve CIA'nın Türkiye uzmanı Henri Barkey'in "Ya İstiklal Caddesi'nde bomba patlarsa..."şeklindeki sözlerini akıllara getirdi.

Henri Barkey, 15 Ekim 2015'te Amerika'nın Sesi Radyosu'na yaptığı konuşmada, Türkiye'yi açıkça tehdit etmiş, ülkenin zor bir durumda olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanmıştı: "IŞİD Türkiye'ye saplanmış bir hançer gibi. Düşünün Ankara gibi Türkiye'nin en iyi muhafaza edilmiş, en çok polisin var olduğu yerde ulu orta 100 kişinin canını alan bir katliam yaptılar. Bunu bu kadar kolaylıkla yapmışlarsa, bunu İstanbul'da da başka yerde de yapabilirler. Türkiye'nin dikkatli davranması lazım. Öte yandan yarın öbür gün İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde yapsalar ne olacak? Türkiye'nin turizme ihtiyacı var. Türkiye, uluslararası camiayla yakın iktisadi ilişkileri olan bir ülke. Küresel oluşumun parçası. Bütün bunlar çok kötü bir şekilde zedelenebilir.

'YA DA ŞEHİRLER HAVAYA UÇACAK' TEHDİDİ

Barkey, 10 Eylül 2015'te Financial Times gazetesine verdiği demeçte de 1 Kasım seçimleri için şu açıklamayı yapmıştı: "Ya seçimlerden aynı sonuç çıkacak. Ya da HDP meclise giremeyecek ve şehirler havaya uçacak."

PKK'NIN AJANSINA KONUŞTU

Ocak ayında PKK'ya yönelik operasyonların arttığı günlerde, Ankara Garı'nın önündeki canlı bomba saldırısının hemen ardından PKK'ya yakınlığıyla bilinen DİHA'ya konuşan Barkey, TSK'nın, PKK hendeklerini kaldırmak, şehri tuzaklanan bombalardan temizlemek için başlattığı operasyonları "Tankların şehirlere girmesi korkunç" şeklinde yorumlamış, operasyonların durdurulmasını ve yeniden açılım sürecine dönülmesini istemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum