Şehitler dualarla yad edildi

Şehitler dualarla yad edildi
Başkent Akdere Merkez Camii’nde şehitler için mevlit düzenlendi. Mevlitte 150 Hatim ve binlerce Yasin dualandı.

Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümü anmaları kapsamında aziz şehitlerimiz için Ankara Akdere Merkez Camii'nde Mevlid-i Şerif okundu. Çanakkale şehitleri ve tüm şehitlerimiz için 11.00'da başlayan Mevlid- i Şerif, öğle namazına kadar devam etti. Cami hocası Mehmet Balcı nezaretinde düzenlenen programda, ilahiler ve Kur’an-ı Kerim okunarak dualarla şehitler unutulmadı.

BİR ORDUNUN DESTANI

Cemaatin ve cami İmam-Hatip Mehmet Balcı’nın gayretleriyle düzenlenen Mevlid-i Şerif’de yıl içinde okunan 150 hatim ve binlerce Yasin-i Şerif dualandı. Çanakkale için “milletimizin yeniden dirilişi” diyen Balcı, “Çanakkale Savaşı milletimizin değerlerine yapılan insafsız saldırıyı genci yaşlısı kadını erkeğiyle karşı koyup onurunu ve vatanını korumak üzere yol çıkan bir ordunun destanıdır” dedi.    

HAİNLERİ ALLAH KAHRETSİN

“Ülkemizi kana bulamak isteyenlere Allah’ın fırsat vermesin” şeklinde dua eden Balcı, “Allah yolunda hiç çekinmeden canını veren kimseye Peygamber Efendimiz hem dünyada hem de ahirette şahitlik etmektedir. Bu gün güzel cennet vatanımızı kana bulamak isteyen hainleri Allah kahhar ismiyle kahretsin. Türkiye’mizin doğusunda, batısında, güneyinde ve kuzeyinde vatan için, bayrak için, ezan ve bizim için şehit olan Mehmetçiklerimize, Emniyet Mensuplarımıza Mevla’dan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.   

SÖZ VERİLDİĞİ GİBİ BU KAN DURSUN

Katılımın yüksek olduğu Mevlid- i Şerif’te dualarla şehitler unutulmadı. Programa katılan şehit yakınları ise bir daha şehit haberi almak istemediklerini ve söz verildiği gibi bu kanın durmasının istediklerini söyledi. Acılarının hiç dinmediğini söyleyen aileler, başka bir annenin babanın bu acıyı yaşamaması için devlet yetkililerinin hainlerin başını ezmesi gerektiğini savundu. Program öğle namazının ardından ikram edilen yemek ile son buldu.   


^3a5bee1ed48655e056165ac15e25f47f1825a686c3f012cf2a^pimgpsh_thumbnail_win_distr.jpg^171c85c886ef120e33d5dce8ab850e01595394241d3b776713^pimgpsh_thumbnail_win_distr.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.