Yazarımız Erbay Kücet'e Meclis'te yeni görev

Yazarımız Erbay Kücet'e Meclis'te yeni görev
Habervaktim.com yazarlarından Erbay Kücet, TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığına atandı.

Yazarımız Erbay Kücet'e Meclis'te yeni görev 

Habervaktim ailesi olarak yazarımız Erbay Kücet'e, yeni görevi TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı'nda başarılar diliyoruz. 

ERBAY KÜCET KİMDİR?

Erbay Kücet 1955 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Eskişehir Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümü (1980) ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (1988) mezunu.
1975’den beri Hergün, Millet, Ortadoğu, Genç Öğretmen, Çaylak, Töre, Mavera, Aylık Dergi, Yenidevir, Millî Gazete, Vahdet, Cıngar, Belde, Gençlik, Kıvılcım, Tırpan, Çerağ, Yeni Dönem, Seğmen, Akit ve Yeni Şafak gibi gazete ve dergilerde yazdı.

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllıkları’nda bölüm yazarlığının yanı sıra Başbakanlık Türk Aile Ansiklopedisi’nin yayın kadrosunda da görev yaptı.

Yenidevir gazetesinin 1983 yılında açtığı “Hikaye Yarışması”nda mansiyon alan, Kücet, Gençlik Dergisi okurlarınca 1996 yılının “Mizah Yazarı” seçildi.

Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği “Türkçe’nin Uluslararası Şiir Şölenleri”nde (Türkiye/Bursa-1992; Kazakistan/Almatı-1993; Ukrayna/Simperofol-2005) tertip komitesinde görev yaptı.

Türkiye Yazarlar Birliği’nde Genel Mali Sekreter (1991-1993) ve Denetleme Kurulu Başkanı (2001-2006); Eğitim-Bir Sendikası’nda Genel Eğitim Sekreter Yardımcısı (1995-1997); Çocuk Edebiyatçıları Birliği’nde Genel Başkan Yardımcısı (1998-1999); M.Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı’nda Mütevelli Heyet Üyesi (1999-2004) görevlerinde bulunan yazar, halen Türkiye Bilardo Federasyonu’nda As Başkan olarak görev yapmaktadır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.