PKK'nın eline öyle bir silah geçti ki

PKK'nın eline öyle bir silah geçti ki
Terör örgütü PKK'nın, ağır silahlara da sahip olduğu öğrenildi. Ele geçirdiği silahları modifiye ederek, zırhlı araçlar ve helikopterlere karşı kullanmaya hazırlandığı belirtiliyor.

PKK terör örgütünün elinde çok sayıda hafif ve ağır makineli silah, tanksavar, hava savunma silahları, top ve havanlarla çok sayıda hafif silah bulunduğu öğrenildi. Ayrıca "Katyuşa" roketatara da sahip olan PKK'nın, bu silahları nasıl elde ettiği merak konusu oldu.

AĞIR VE HAFİF SİLAHLAR VAR

PKK’nın kullandığı hafif silahlar arasında UZİ Makinalı Tabanca, MP5 Makinalı Tabanca, AKS-74U Makinalı Tabanca, AK-47 Piyade Tüfeği, AK-74 Piyade Tüfeği, M-16 Piyade Tüfeği, G-3 Piyade Tüfeği, DRAGUNOV 7.62 mm (SVD)  ve TABUK Piyade Tüfeği yer alıyor.

ZAGROS 4 KİLOMETREDEN VURUYOR

Terör örgütünün Zagros Silahlarını kullandığı da bildirildi. Zagros Silahı, "5-6 kilometre menzile sahip silahın etkili menzili ise 4 kilometre. 12.7 milimetre çapında uçaksavar mermisi atan silahın atış mekanizması Kannas suikast silahıyla benzer. Silahın namlu kısmı ve diğer parçalarının Doçka uçaksavar silahından transfer.

MODİFİYE EDİP ZIRH DELECEK HALE GETİRİYORLAR

Terör örgütünün yurtdışı desteğiyle ağır silahlar edindiği biliniyor. Örgütün yaygın olarak kullandığı bu silahları modifiyeden geçirerek ek bazı yetenek kazandırdığı da gelen haberler arasında. Bu ağır silahların, güvenlik güçlerinin kullandığı zırhlı araç ve helikopterlere karşı kullanılabileceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.