IŞİD Türk militanlarını açıkladı

IŞİD Türk militanlarını açıkladı
IŞİD, aralarında bir Türkiye vatandaşının da bulunduğu 5 militanın,Irak'ın Anbar Eyaleti'nde bir intihar saldırısı düzenlediğini iddia etti.

Örgüt, Türk, Fransız ve Ürdünlü olduğunu duyurduğu bu kişilerin fotoğraflarını da yayımladı. Haber ajansları, Iraklı yetkililerin verdiği bilgilere dayanarak, saldırıda en az altı Irak askerinin öldüğünü bildirdi.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Iraklı bir yetkili, Ayn El-Asad hava üssüne giden yoldaki bir askeri noktaya kalabalık bir militan grubu tarafından saldırı düzenlendiğini söyledi.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Aynı yetkili, ABD öncülüğündeki hava güçlerinin de müdahil olduğu beş saat süren çatışmanın ardından militanların öldürüldüğünü belirtti.

Bu askeri noktada yabancı danışmanların da bulunduğu bildirildi.

'İNGİLİZ MİLİTANDAN SALDIRI'

IŞİD, ilerleyen saatlerde yeni bir açıklama yaparak, İngiliz vatandaşı bir örgüt militanınınAnbar Eyaleti'nde bir saldırı düzenlediği iddia etti.

Örgütten yapılan açıklamada, "Ebu Musa el-Britani adlı militanın, bomba yüklü bir arabayla Irak ordusuna bağlı bir konvoya saldırdı ve saldırıda 30 kişi öldü" ifadesi yer aldı.

Konvoyun Ayn el-Assad üssünden ayrıldığı ve Kubaysa'ya doğru yol aldığı öne sürüldü.

IŞİD bu açıklamaları, mesajlaşma uygulaması Telegram'daki hesabında paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.