Kurtulmuş'tan taşerona kadroyla ilgili açıklama

Kurtulmuş'tan taşerona kadroyla ilgili açıklama
TRT Haber'in canlı yayın konuğu olan Numan Kurtulmuş, taşeronların kadro süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, taşeron işçilerin kadroya alınma sürecine ilişkin, "Kamunun çok ağır bir personel gideri yükü olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada 370 bin asıl işçi olarak kadroya alınacak. Geri kalan 370 bin kişi de yardımcı işçi diyebileceğimiz işçiler. Asıl ve yardımcı işçi olarak görev yapan kardeşlerimizin hepsi kadroya alınmış olacak" dedi.

Kurtulmuş, Ankara Palas'ta TRT Haber'in "Haber Odası" programında gündemi değerlendirdi, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda taşeron işçilerin kadroya alınması konusundaki açıklamalarının, uygulayıcılar açısından kafalarda soru işaretleri bıraktığı ve bununla ilgili somut bilgilerin olup olmadığı yönündeki soru üzerine Kurtulmuş, bu konunun detaylarının çalışıldığını söyledi.

Burada asıl konunun bu beklentilerin karşılanması olduğunun altını çizen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Kural olarak şunu söyleyeyim; taşeronlaşma hakikaten kabul edilebilir bir şey değil. Devlet kurumlarının içerisinde, Başbakanlık dahil olmak üzere çok sayıda taşeron işçi var. Bu hak değil, adalet değil, insaf değil, doğru bir şey değil. Bunun bir türlü giderilmesi gerekiyordu. Hakikaten önemli bir karar, zor bir karar, çok uzun tartışılmıştır. Çok maliyetli, çok kolay değil. Kamunun çok ağır bir personel gideri yükü olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada 370 bin asıl işçi olarak kadroya alınacak. Geri kalan 370 bin kişi de yardımcı işçi diyebileceğimiz işçiler. Asıl ve yardımcı işçi olarak görev yapan kardeşlerimizin hepsi kadroya alınmış olacak. Tabi bunu norm kadro manasında söylemiyoruz. Yani bunların en azından istihdam güvencesi sağlanmış olacak." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.