Bombaları havalimanına nasıl soktukları ortaya çıktı

Bombaları havalimanına nasıl soktukları ortaya çıktı
El Bakraoui kardeşlerin bombaları valiz içinde havalimanına soktuğu açıklandı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün sabah Brüksel Zaventem Havalimanı'nda ve Maelbeek metro istasyonunda düzenlenen terör saldırılarında 34  kişi öldü, 130'dan fazla kişi yaralandı. Terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği saldırıların ardından ülkede yoğun  güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı ve terör tehdidi seviyesi en üst düzeye  çıkartıldı. Saldırılara birçok ülkeden tepki geldi, Avrupa'da alarma geçildi.
 
'TERÖRİSTLER BOMBALARI VALİZDE TAŞIDI'
 
Zaventem Belediye Başkanı Francis Vermeiren, havalimanındaki saldırıları gerçekleştiren saldırganların bombaları valizde taşıdığını ifade etti. Vermeiren, "Havalimanına taksiyle geldiler ve bombalar valizlerin içindeydi. Valizleri taşıma araçları üzerine koydular ve ilk iki bomba infilak etti. Üçüncü terörist de bomba yüklü valizini taşıma aracının üzerine koydu ancak muhtemelen panik yaptı ve bomba patlamadı" dedi.

CHECK-İN ÖNCESİNDE CİHAZ TARAMASI YOK
 
Brüksel'de havalimanında patlayan 2 bomba sonrası güvenlik uzmanları, Türkiye dışında Avrupa’daki havaalanlarının hiçbirinde check-in öncesinde cihaz taraması yapılmadığına dikkat çekti.
 
AB'nin merkezi Brüksel'deki havaalanına alınan tüm önlemlere rağmen üç bombanın birden sokulabilmesi, havaalanı güvenliği konusunu bir kez daha gündeme getirdi. Brüksel havaalanında terminale giriş öncesinde arama olmaması, teröristlerin işini kolaylaştırdı. Ancak uzmanlar, Türkiye istisna olmak kaydıyla Avrupa'daki havaalanlarında kontrollerin check-in sonrasında yapıldığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.