FETÖ asıl şimdi yandı!

FETÖ asıl şimdi yandı!
Oklahoma eyaletinde "Paralel Yapı"ya bağlı olduğu iddia edilen okullarla ilgili yapılan denetlemelerde "finansal çarpıklıklar" saptandı.

ABD'nin Oklahoma eyaletinde "Paralel Yapı"ya bağlı olduğu öne sürülen okullar hakkındaki denetlemelerde "finansal çarpıklıklar" tespit edildiği ve soruşturmanın derinleştirildiği bildirildi.

Oklahoma eyaletinde "Paralel Yapı"ya bağlı olarak faaliyet gösterdiği iddia edilen Sky Vakfı ile vakfa bağlı Dove Sözleşmeli (Charter) Okulları hakkında hazırladığı raporda eyalet müfettişi Gary Jones, önemli "finansal çarpıklıklara" ulaştığını açıkladı.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, eyaletin en büyük iki şehri Oklahoma City ile Tulsa'da, Dove Charter Okulları adı altında ve Sky Vakfı'na bağlı olarak faaliyet gösteren okullarla ilgili 2012-2014 yılları arasını kapsayan soruşturma raporunda Jones, vakıf ile okullar arasındaki ilişkilerdeki çarpıklığa dikkati çekti.

Rapora göre, normalde okulları desteklemesi için kurulan vakıf, okulların kullandığı binalar için kendisinin ilk kiralamada ödediğinden çok daha fazlasını okullara fatura ederek, bir bakıma bu eğitim kurumlarından gelir elde etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.