Belçika'dan Avusturalya'ya tepki!

Belçika'dan Avusturalya'ya tepki!
Belçikalı Büyükelçi Bodson, Avustralya Başbakanı Turnbull’a tepki gösterdi.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull'un,DAEŞ terör örgütünün mülteci krizini kullanarak Avrupa’ya terörist gönderdiği yönündeki açıklamasına Belçika’nın Avustralya Büyükelçisi Jean-Luc Bodson tepki gösterdi.

"TEHLİKELİ SÖZLER"

Bodson, Avustralya kamu yayıncısı ABC’ye yaptığı açıklamada, Turnbull’unBrüksel’deki terör saldırılarıyla sığınmacılar arasında ilişki varmış gibi konuşmasını "tehlikeli’" buldu.

Saldırıyı düzenleyenlerin belki yabancı kökenli olsalar da Avrupa'da doğmuş ve büyümüş kişiler olduğunu belirten Bodson, “Bence bu, çok tehlikeli bir yaklaşım. Çünkü bu aslında tam da DAEŞ’in istediği gibi terör ve göçmenler, terör ile İslam arasında kafa karışıklığı oluşturmak.” dedi. 

Başbakanı Turnbull, dün Sydney Lowy Enstitüsünde yaptığı konuşmada terör örgütü DAEŞ’in sığınmacı krizi Avrupa'ya eylemci göndermek için kullandığını ileri sürmüştü.

Turnbull "Brüksel'deki saldırılar İslamcı aşırıcıların Avrupa'da nasıl kriz noktasına ulaştığı konusunda talihsiz bir uyarıdır" şeklinde konuşmuştu.

Başbakan Turnbull, "Son istihbaratlar DAEŞ'in sığınmacı krizini Avrupa'ya eylemci göndermek için kullandığına işaret ediyor" ifadesini kullanmıştı.

 AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.