Arda Turan'dan Cruyff mesajı!

Arda Turan'dan Cruyff mesajı!
Arda Turan'dan efsane futbolcu Johan Cruyff'un vefatı sonrası mesaj geldi.

Hollanda ve Barcelona'nın efsane ismi Johan Cruyff'un ölümü futbol dünyasını yasa boğarken Arda Turan da Twitter'dan efsane ismi unutmadı ve İngilizce olarak "Gerçek efsane, deha, kahraman Johan Cruyff" yazarak üzüntüsünü dile getirdi.

Yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek 68 yaşında hayata veda eden Cruyff için başta Barcelona olmak üzere Avrupa'nın bir çok kulübünden, futbolcularından ve siyasetçilerden başsağlığı mesajları geldi.

Barcelona Kulübü resmi twitter hesabından attığı mesajda, "Her zaman saygı duyacağız. Huzur içinde yat" diye yazdı.

Katalan ekibinin internet sayfasının girişine de Cruyff'un fotoğrafı konularak, "Barcelona'nın futbolcusu, teknik direktörü ve efsanesi" ifadesini kullandı.

Milli takımın ve Barcelona'nın yıldız futbolcusu Arda Turan da, twitter hesabına İngilizce yazdığı mesajda, "Gerçek efsane, dahi, kahraman Johan Cruyff" diyerek üzüntüsünü paylaştı.

Barcelona takımının kaptanı Andres Iniesta da bir ödül töreninde aldığı acı haberle ilgili olarak, "Çok üzücü bir gün. Onun ölümü futbol dünyası için bir kayıp. Cruyff, Barcelona'nın şimdiki başarılarının da kilit ismi" dedi.

Bu arada Ajax, Milan, Bayern Münih, Chelsea, Juventus, Liverpool gibi Avrupa'nın önde gelen kulüpleri ve birçok İspanyol kulübü de Cruyff'un ölümüyle ilgili mesajlar yayımladı.

UEFA'nın twitter hesabında atılan mesajda da, "Ajax, Barcelona ve Hollanda'nın yıldızı Cruyff, 68 yaşında öldü" denildi.

Real Madrid'in kaptanı Sergio Ramos da "Futbol tarihinin efsanelerinden birine hoşçakal. Döneminin öncü futbolcusu ve teknik direktörü" mesajını attı.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy da Cruyff'u unutmayarak, resmi twitter hesabında "Efsanevi futbolcu ve yorulmak bilmeksizin mücadele eden Johan Cruyff'un ailesine ve dostlarına en içten başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Huzur içinde yat" diye yazdı.

Futbolcu olarak kariyerinin en önemli dönemlerini Ajax ve Barcelona'da geçiren Cruyff, Maradona, Pele, Di Stefano ile birlikte futbol tarihinin en iyi futbolcularından biri olarak gösteriliyordu. 1973 Ağustos ayında, o dönem için rekor bir transfer bedeliyle (60 milyon pesetas- yaklaşık 360 bin avro) Ajax'tan Barcelona'ya gelen Cruyff, 5 yıl Katalan takımının formasını giymişti. 1988-1996 yılları arasında Barcelona'nın teknik direktörlüğünü de yapan Cruyff, o yıllarda "Rüya Takım" olarak adlandırılan bir ekip kurarak, 1992 yılında İtalyan Sampdoria takımına karşı Wembley Stadı'ndaki finalde Barcelona'ya ilk Avrupa kupasını kazandırmıştı.

Futbolcu olarak, 1971,1973, ve 1974 yıllarında "Altın Top" ödülünün sahibi olan Cruyff, 1999 yılında yüzyılın Avrupa'daki en iyi futbolcusu seçilmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.