Erdoğan'ın açıklaması Belçika'da istifa getirdi!

Erdoğan'ın açıklaması Belçika'da istifa getirdi!
Brüksel'de 34 kişinin yaşamını yitirdiği, 250 kişinin de yaralandığı bombalı saldırılar sonrası İçişleri Bakanı Jan Jambon istifa etti fakat İçişleri Bakanı Jan Jambon'un istifası Başbakan Charles Michel tarafından kabul edilmediği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Brüksel'de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep'te yakalayıp sınırdışı ettiğimiz kişidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır" açıklaması Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon'un istifa etmesine neden oldu.

Belçika gazetesi "Le Soir"in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İbrahim El Bakraoui'nin Türkiye tarafından Belçika'ya iade edildiğini açıklaması sonrası İçişleri Bakanı Jan Jambon sorumluluğu üstlenerek istifa etti.

Ancak İçişleri Bakanı Jan Jambon'un istifası Başbakan Chales Michel tarafından kabul edilmedi.

Belçika Adalet Bakanı Koen Geens'in de istifa kararı aldığı belirtildi. 

Jambon konuyla ilgili olarak, ''İstifamı sundum, Mösyö Geens aynı şekilde. Ancak ikisi de reddedildi. Burada iki çeşit hatamız oldu: Hukuki bağlamda ve konunun Türkiye ile olan bağlantısı. Ancak şu anda devam ediyoruz ve görevimizin başındayız'' açıklamasında bulundu.

erdoganin-aciklamasi-belcikada-istifa-getirdi,gj4cugmne0ijwxeynsm8ug.jpg
HOLLANDA'DA BAŞBAKAN İSTİFAYA ÇAĞRILDI 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'nin Brüksel saldırılarında yer alan bir militanı Hollanda'ya sınırdışı ettiği ancak Hollanda ile Belçika'nın önlem almadığını söylemesi Belçika'nın yanısıra Hollanda'da tartışmaya yol açtı. 

Hollanda'daki muhalefet partileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iddialarıyla ilgili hükümetin açıklama yapmasını istedi. 

Hollanda'da hükümete en sert tepki ise, Türkiye ve İslam karşıtı politikalarıyla bilinen ana muhalefetteki aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri Geert Wilders'den geldi. 

Erdoğan'ın açıklamasının yer aldığı haberi Twitter'dan paylaşan Wilders, "Eğer bu doğruysa o zaman Başbakan Rutte istifa etmeli" ifadesini kullandı. 

Hollanda basını ise, eğer iddialar doğruysa bu Hollanda ile Belçika arasında da gerginliğe yol açacak yorumunda bulundu. Brüksel'de Zevantem Havalimanı'nda kendisini havaya uçuran İbrahim El Bakraoui Haziran 2015'te Hollanda'ya iade edildikten bir süre sonra ortadan kaybolmuştu.

34 KİŞİ ÖLMÜŞ, 250 KİŞİ YARALANMIŞTI 

Belçika'nın başkenti Brüksel'de geçtiğimiz salı günü meydana gelen üç patlamada 34 kişi ölmüş, 250 kişi de yaralanmıştı.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.