Yalnız adam Van Persie!

Yalnız adam Van Persie!
Şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ın gerisine düşen Fenerbahçe'de forvet hattındaki yetersizlik bu tabloda belirleyici oldu.

Kartal’da neredeyse bütün takım Mario Gomez’e çalışırken, gol yollarında yalnız kalan ve beklediği pasları alamayan Van Persie, istediği seviyeye gelemedi. 10 golü olan Hollandalı yıldız arkadaşlarından çok az destek alırken, 19 golle siyah-beyazlı takımda kulüp rekorunu kıran Alman santrfor, 16 golü arkadaşlarının katkılarıyla attı.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışında geri sayıma geçilirken, Fenerbahçe’de Beşiktaş’ın gerisinde kalmanın sıkıntısı yaşanıyor.

Şu anda bir maç eksiğiyle 4 puan geride olan sarı-lacivertlilerde, forvet hattındaki yetersizlik hemen öne çıkıyor. İki takımın zirve rekabetinde forvetlerin etkisi dikkat çekiyor.

Özellikle siyah-beyazlılarda neredeyse bütün takım asistleriyle Gomez’i golle buluştururken, Van Persie, Manchester United’da bile beraber oynadığı Luis Nani’den sadece 2. haftadaki Çaykur Rizespor deplasmanında gol pası alabildi.

Sarı-lacivertli ekipte, Caner (2), Volkan Şen (2), Hasan Ali, Nani ve Mehmet Topal, Hollandalı yıldıza asist yaptı. 24 maçta 10 golü olan 32 yaşındaki oyuncu, 7 golde arkadaşlarından destek alırken, diğer 3 golü penaltı (2) ve frikikten buldu. Diego, Markovic, Gökhan Gönül ve Ozan Tufan gibi pasör isimler Van Persie’ye katkı veremedi.

Tam tersi şekilde, siyah-beyazlı takımda golcülere olan destek öne çıktı. Tek başına Ricardo Quaresma, 6 asistinin 4’ünü Gomez’e yaparken, Sosa da 9 asistinin 3’ünde Alman yıldızı gördü.

Ayrıca takımda Olcay (2), Gökhan Töre (2), Beck, İsmail, Atiba ve Oğuzhan tecrübeli yıldızı gol yollarından zengin etti. 19 golle kulüp rekorunu kıran Gomez, 16 golünü takım arkadaşlarının katkılarıyla buldu. İlk 11’in iskeletini oluşturan futbolculardan stoperler ve kaleciler hariç herkes Mario Gomez’e gol attırdı.

Fernandao’da penaltı faktörü

Fenerbahçe’de takımın en golcü ismi olan Jose Fernandao, 23 maçta 11 gol kaydetti. Brezilyalı yıldız, 11 golün 4’ünü penaltılar sayesinde buldu. Diğer gollerinden 5’inde Nani (3), Markovic ve Alper’in paslarıyla buluşan Fernandao fileleri sarstı. (Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.