CHP, Perinçek ve Feyzioğlu'ndan TGB'ye övgü

CHP, Perinçek ve Feyzioğlu'ndan TGB'ye övgü
Son dönemde Hükümet'i destekleyici çıkışlar yapmasıyla dikkat çeken Maocu Doğu Perinçek ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gezici oyunculardan Tarık Akan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu bakın hangi çatı altında biraraya geldi.

19 Mayıs 2006’da Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Farabi Salonu’nda kurulan ve milliyetçi-muhafazakar çevrelerle mücadeleyi misyon edinmiş "Türkiye Gençlik Birliği" adlı marjinal sol örgütün 10 yaş günü, yandaş siyasiler ile yazar ve STK'ları biraraya getirdi. 

TGB on yıllık tarihini, ‘Şu Çılgın Gençler’ başlığıyla kitaplaştırdı. Kitabın önsözünü Sözcü yazarı Yılmaz Özdil yazdı.

Siyasi parti liderleri, sanatçılar ve aydınlardan ‘Şu Çılgın Gençler’ kitabına çok sayıda destek mesajı geldi.

ÖVGÜLER DİZDİLER

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kitap için "Bu süreçte gençliğin sadece dinamizmini değil, aynı zamanda ufuk açıcılığını da temsil eden TGB ve TGB gibi gençlik örgütlenmeleri, yani ‘uyuyamayanlar’ ve elbette kadınlarımız, ülkemizin hakkı olan birinci sınıf demokrasinin kurulmasında önemli roller üstlenecektir. Sizlerin mücadelesi Türkiye’nin karanlıktan çıkışının müjdesi olacaktır" dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Maocu Doğu Perinçek de "Türkiye Gençlik Birliği, bugün Genç Türk devrimciliğini temsil ediyor. Atatürk’ün ‘hayatta en hakiki mürşit bilimdir’ sözü Genç Türk başarısının anahtarını dile getiriyor. Türk devrimciliğinin millete önderlik ederek yine devrim yapacağı bir tarihin eşiğindeyiz. Elinizdeki kitap, tarih yapanların kitabıdır" görüşünü bildirdi. 

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ise "Biz Atatürk gençliğiyiz. Görev belgemiz Gençliğe Hitabedir. Varlığımız Türk milletine armağan olsun. Gençler başaracak, Türkiye başaracak. Türkiye Gençlik Birliği, nice on yıllara başarıyla koşacak" derken, oyuncu Tarık Akan "Atatürk’ün ülkesine dair bir umut varsa TGB’de var. Şu Çılgın Gençler’i okuyan herkes bunu paylaşacak, eminim" değerlendirmesinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum