Bu detay kaçmaz! Reza Zarrab'ı tutuklayan ABD'li savcı meğer...

Bu detay kaçmaz! Reza Zarrab'ı tutuklayan ABD'li savcı meğer...
Reza Zarrab'ı tutuklayan Savcı Preet Bharara'nın bağlantılarıyla ilgili ilginç iddialar Akşam'ın manşetine taşındı.

Reza Zarrab’ı tutuklayan Savcı Preet Bharara, Hidayet Karaca için Gülen’le yakın ilişkisi olduğu iddia edilen New York Senatörü Charles Schumer’in eski başdanışmanıymış.

SENATÖRE 5 YIL DANIŞMANLIK

Akşam gazetesi son günlerin en çok konulan ismi ABD'li savcı Preet Bharara'yla ilgili çok konuşulacak ayrıntılar aktardı. "Şerif'in patronu paralel senator" başlıklı manşette savcının Schumer’e 5 yıl danışmanlık yaptıktan sonra yükselişe geçtiği iddia ediliyor. Savcı Bharara BD’li senatör Charles “Chuck” E. Schumer’in 2005 ile 2009 yılları arasında danışmanlık görevini yürütmüş.

z1-003.jpg

SENATÖRÜN TAVSİYESİ

Öte yandan Star gazetesinde Preet Bharara için "savcılık görevine getirildikten sonra, New York Times gazetesi bu gelişmeyi “(Senatör) Schumer’in tavsiyesi ile oldu” şeklinde haberleştirmişti." ifadeleri yer aldı.

z2-003.jpg

TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET MEKTUBUNDA İMZASI VARDI

Charles Schumer, Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’e 74 senatörün gönderdiği şikayet mektubunun imzacıları arasındaydı. Bilindiği üzere "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında Dumanlı ve Karaca gözaltına alınmasına ABD'deki Cemaat'e yakın kuruluşların desteğiyle kongre üyeleri Kerry'e mektup yazmıştı.

z3-002.jpg

SENATÖRÜN ESKİ DANIŞMANI GÜLEN'İN DAVASINDA

Yine New York Senatörü Charles Schumer'in eski danışmanı Jason Abel'in bugün danışmanlık yaptığı hukuk şirketi Steptoe & Johnson LLP geçiğimiz ay Gülen hakkında açılan davanın düşürülmesi için mahkemeye başvurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.