İngilizlerden korkunç iddia!

İngilizlerden korkunç iddia!
The Guardian gazetesi, Avrupa’nın “şüpheli teröristler” listesindekilerin Türkiye’ye seyahat etmesine bilinçli olarak göz yumduğunu yazdı.

İngiliz gazetesinin haberine göre, Avrupa’nın terör örgütleriyle bağı bulunduğu için takip ettiği şüpheli teröristlerin Suriye’ye gitmesine göz yumarak “terör sorunundan kurtulmaya” çalıştığını, Türk hükümetinin bu girişimden son derece rahatsız olduğunu ve Avrupalı makamları sert şekilde uyardığı belirtiliyor.

AB İŞBİRLİĞİ SÖZLERİNİ TUTMADI

Ankara yönetiminin Avrupa Birliği’nin sınır güvenliğinin sağlanması konusunda sınıfta kaldığını ve teröre karşı etkin mücadele amacıyla verilen istihbarat paylaşım ve işbirliği sözlerinin tutulmadığını belirttiğinin de altı çiziliyor.

BAVULLARINDA SİLAH TAŞIYORLAR

Türk yetkililerin the Guardian ile paylaştığı bilgilere göre, Interpol veritabanlarında bulunan “tescilli” teröristlerin Avrupa havaalanlarından ellerini kollarını sallayarak çıkabildiğini, çanta ve bavullarında silah ve mühimmatla Suriye’ye geçmek üzere Türkiye’ye geldiği de belirtiliyor.

TÜRKİYE İADE EDİYOR AVRUPA SERBEST BIRAKIYOR

Silah ve mühimmatlarla Türkiye havaalanlarındaki güvenlik noktalarında tespit edilerek gözaltına alınan teröristlerin ise Avrupa Birliği ülkelerine iade edildiği ancak bu kişilerin AB tarafından en kısa sürede serbest bırakılarak tekrar seyahat etmelrine izin verildiği belirtiliyor.

AB'DE İSTEMEDİKLERİ İÇİN "İHRAÇ" EDİYORLAR

İngiliz gazetesine konuşan ismi açıklanmayan üst düzey bir Türk yetkili, “AB ülkelerinin, teröristleri ülkelerinde istemedikleri için iade etmemize rağmen hemen salıverildiklerini düşünüyoruz. Sanırım bu sorun kronikleşene kadar da AB bu konuya gerekli önemi vermedi” ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: İADE ETTİK, ONLAR SERBEST BIRAKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis’le ortak düzenlediği basın toplantısında, Brüksel’deki terör eylemiyle ilgili yaptığı açıklamada: ''Brüksel’de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015'te Gaziantep’te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015’te nota ile Belçika Büyükelçiliği’ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda’ya da iade etmişiz ve nota ile oraya da bildirilmiştir'' demişti.

İŞTE O TERÖRİSTLER

Brüksel'deki bombalı saldırıyı yapan 3 teröristten ikisinin Halid ve İbrahim El Bakraoui'nin kardeş olduğu, patlamadan önce kaçtığı sanılan 3. zanlı olan Belçika vatandaşı 24 yaşındaki Najim Laachraoui’nin de saldırıda öldüğü tespit edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.