Saldırının ardından Türk jetleri imha etti

Saldırının ardından Türk jetleri imha etti
Kuzey Irak'ta IŞİD saldırısı sonucunda 1 askerimiz şehit oldu. Olayın hemen ardından savaç uçakları IŞİD hedeflerini vurdu.

Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'ta IŞİD ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, IŞİD'in attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Başika Gedu Üs Bölgesine düşmesi sonucu 1 Türk askerin şehit olması ve 1 Türk askerinin de yaralanmasının ardından  IŞİD hedeflerinin koalisyon uçakları ve Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla vurulduğunu açıkladı.

TSK : KUZEY IRAK'TAKİ IŞİD HEDEFLERİNE HAVA HAREKATI DÜZENLENDİ

"Bölgedeki hava şartlarına bağlı olarak Koalisyon çerçevesinde yapılan koordinasyon neticesinde, bölgedeki DEAŞ Terör Örgütüne ait dört hedef Koalisyon Güçlerine bağlı savaş uçaklarıyla vurulmuştur."

"Bölgede tespit edilen dört ilave hedef Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklarla yoğun bir şekilde ateş altına alınmış; hedefler tam isabetle imha edilmiştir."

"Hava şartlarının el verdiği ölçüde tespit edilen diğer hedeflere Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca hava harekatı düzenlenmeye devam edilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.