Başika şehidine son veda

Başika şehidine son veda
Irak'ın kuzeyinde terör örgütü DAEŞ'in peşmerge güçlerine attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi sonucu şehit düşen Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır için tören düzenledi.

Şırnak Jandarma Komutanlığındaki tören, şehit Topçu Üsteğmen Cazgır'ın Türk bayrağına sarılı naaşının katafalka konulması ve öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, törende yaptığı konuşmada şehit kanlarıyla kazanılan aziz Türk vatanı uğruna seve seve canını feda eden kahraman vatan evladını son yolculuğuna uğurladıklarını söyledi.

Vatan topraklarının sınırlarının şehit kanlarıyla çizildiğini ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Ettikleri yemine sadık kalarak, aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve asil milletimizin birlik ve beraberliği uğruna canını feda ederek ölümsüz kahramanlar mertebesine ulaşan şehidimize ve onun değerli ailesine Türk milletinin minnet ve şükran duygularını iletiyor, böyle bir milletin evladı olmaktan onur duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Türk Silahlı Kuvvetleri olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve muhafaza etmek görevinden asla vazgeçmeyecek, asil şehit kanları ile sınırları çizilen kutsal vatan topraklarının koruyucusu olmaya devam edeceğiz. Aziz şehidimiz, silah arkadaşların olarak haklarımızı helal ediyoruz, sonsuza dek ay yıldızlı bayrak altında huzur içinde uyu. Bu vatan için senin gibi kanımızı en ufak tereddüt göstermeden akıtacağımızdan emin ol."

Duanın okunmasının ardından şehit Topçu Üsteğmen Cazgır'ın naaşı toprağa verilmek üzere İzmir'e gönderildi.

Törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, 1. Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Osman Gürcan, Şırnak Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Sami Özturhan, Şırnak Emniyet Müdürü Celal Sel, silah arkadaşları ve polisler katıldı.

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü DAEŞ ile peşmerge güçlerinin çatışması sırasında, dün saat 15.10 sıralarında terör örgütü DAEŞ'in peşmerge tarafına attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu olduğu Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi nedeniyle Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır şehit düşmüş, bir asker de yaralanmıştı. Yaralı asker tedavi için Şırnak Devlet Hastanesine getirilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.