ABD'den Taliban'a çok ağır darbe

ABD'den Taliban'a çok ağır darbe
Helmand kentinde, ABD güçlerine ait insansız hava aracı ile düzenlenen saldırılarda 30 Taliban militanı öldü, 7'si yaralandı

Helmand kentinde Afgan Ordusu Sözcüsü Muhammed Rasul Zazai, dün öğleden sonra Afganistan’daki ABD güçlerine ait insansız hava aracı ile kentin Marce ilçesinde Taliban mevzilerine iki hava saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Marce ilçesinin 5. Blok bölgesinde bulunan Taliban mevzisine düzenlenen ilk hava saldırısında 20 militanın öldürüldüğünü belirten Zazai, saldırıda 7 Taliban üyesinin yaralandığını ifade etti.

Sözcü Zazai, “İkinci hava saldırısı da Marce ilçesindeki Taliban’a ait bomba yapımı fabrikasına düzenlendi, bu saldırıda da 10 militan öldürüldü” dedi.

ABD güçlerine ait insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıların bölgedeki Afgan güvenlik güçleri ile koordine edildiği ve saldırılarda sivil kaybı yaşanmadığı kaydedildi.

Taliban sözcülerinden Kari Yusuf Ahmedi yaptığı yazılı açıklamada, ABD güçlerine ait insansız hava aracıyla düzenlenen saldırılarda Taliban'ın zarar görmediğini öne sürerek, öldürenlerin tümünün siviller olduğunu iddia etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.