Pakistan’da lunaparka canlı bomba saldırısı: 65 ölü

Pakistan’da lunaparka canlı bomba saldırısı: 65 ölü
Pakistan’ın Lahor kentinde bulunan bir lunaparka Taliban'a bağlı Cemaat-ul Ahrar örgütünün düzenlediği canlı bomba saldırısında 65 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan'da lunaparkta düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 65'e yükseldi. Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da "Gülşen İkbal" adlı lunaparkta canlı bomba saldırısı düzenlendi. Talibana bağlı Cemaat-ul Ahrar örgütünün üstlendiği saldırıda son açıklanan bilgilere göre 65 kişi hayatını kaybetti, 300 kişi de yaralandı. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

HEDEF HRİSTİYANLAR
Yerel medyada, saldırının olduğu alanda Paskalya bayramını kutlayan Hristiyanların yoğun olduğu bilgisi de yer aldı. Örgütten de hedefin Hristiyanlar olduğuna yönelik bir açıklama geldi. Ayrıca, saldırıların devam edeceği tehdidinde de bulunuldu.

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK
Pazar tatili nedeniyle lunaparkın oldukça kalabalık olduğu; saldırıda ölen ve yaralananların çoğunun kadın ve çocuk olduğu öğrenildi. Olay yerinde inceleme yapan bomba uzmanları canlı bomba saldırısında 8 kilogram patlayıcı madde kullanıldığının tahmin edildiği bilgisini verdi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de saldırının ardından üç günlük yas ilan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.