UEFA'dan flaş EURO 2016 açıklaması!

UEFA'dan flaş EURO 2016 açıklaması!
EURO 2016 seyircisiz mi oynanacak? Bütün dünyanın merak ettiği bu soruya, UEFA Basın Sözcüsü Pedro Pinto cevap verdi..

İşte Pinto’nun Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol’a yaptığı açıklama:

Onur Yıldız (Beyaz TV Spor Müdürü): Bay Pinto ilk olarak Giancarlo Abete’nin (UEFA Asbaşkanı) açıklamasını sormak istiyorum. Belki EURO 2016 Futbol Şampiyonası seyircisiz ve kapalı kapılar ardında oynanabilir dedi. Bu sizce mümkün mü? UEFA bu konuda ne düşünüyor?

"Seyircisiz oynama iddiası sadece spekülasyon!"

Pedro Pinto / UEFA Basın Sözcüsü:  Şu an için söyleyebilirim ki böyle bir plan yok. Fransa’daki yerel organizasyon komitesiyle çok yakın çalışıyoruz. Euro Sas ile Fransa’da turnuvayı düzenlemesi için kurduğumuz organizasyon. Güvenlik güçleri, polis ve hükümet ile çok yakın çalışıyorlar. biz maçlarda güvenliğin sağlanacağından eminiz. Belli ki şu anda bu konuyu speküle eden kişiler var. Size net olarak söyleyebilirim, turnuva kapalı kapılar ardında oynanmayacak.

Onur Yıldız:  Peki terör olayları turnuvaya yakın zamanda artış gösterirse, kararınızı gözden geçirir misiniz?

"UEFA her senaryo için hazır"

Pedro Pİnto:  UEFA her turnuva öncesi tüm katılımcıların güvenliğini sağlar. Biz; oyuncular, görevliler ve taraftarlar için güvenli bölge isteriz. şampiyonanın bütün katılımcıları için. Fransız yönetimi ve güvenlik güçleri ile birlikte güvenli bölgenin garantisi için çalışıyoruz. Durumu izlemeye devam edeceğiz. Onlarla konuşmaya devam edeceğiz güvenlik konusunda rahat olmak için. Gelecekte ne olacağını speküle etmeyelim. Şu anda her senaryo için hazırız, maçları seyircisiz oynamak gibi bir plan yok.

Onur Yıldız: Fransa Futbol Federasyonu Başkanı, bu şartlar altında bu yaz organizasyonu yapmak zor gözüküyor dedi. Bu açıklama için ne düşünüyorsunuz?

Pedro Pinto: Şu anda her yerde insanların güvenlik için endişeli olması normal. UEFA ve yerel organizasyon komitesi sorumluluk sahibi. Durumu izlemeye devam ediyorlar. Tüm Avrupa’da ciddi bir durumun oluşmasını anlayabiliyorum. Sadece Fransa’da, Belçika’da değil, Türkiye’de de sizin birçok probleminiz var. Sizin için de zor bir zaman ama bu, güvenliği garanti edemeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Biz her şartın yerine getirileceğinden ve Fransa’da harika bir turnuva olacağından eminiz" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.