"Avrupa'da 2 bin DAEŞ savaşçısı var"

"Avrupa'da 2 bin DAEŞ savaşçısı var"
DAEŞ’e katılmak için Suriye veya Irak’a gidip tekrar Avrupa’ya dönenlerin sayısının ise 2 bin kişiye ulaştığı açıklandı.

ABD İç Güvenlik Komitesi (Homeland Security Committee) raporu, terör örgütüne dünyanın her tarafından katılım olduğunu ortaya koydu. Raporda, DAEŞ’e 120 ülkeden toplam 38 bin 200 savaşçının katıldığı belirtildi. Batı ülkelerinden DAEŞ’e katılanların sayısı ise 6 bin 900 oldu. Raporda, DAEŞ sempatizanlarının hangi ülkelerden katıldıkları yer almazken, DAEŞ’e katılmak için Suriye veya Irak’a gidip tekrar Avrupa’ya dönenlerin sayısının ise 2 bin kişiye ulaştığı ifade edildi. CNN International’ın daha önce yayımladığı bir raporda ise DAEŞ’e katılanların haritasına yer verildi. 

YAŞLARI 20 VE ALTI

Bu raporda, Batı ülkelerinden DAEŞ’e katılanların sayısı 3 bin 400 olarak verildi. Aralık 2015’te New York merkezli güvenlik araştırma şirketi Soufan Group’un yayımladığı raporda ise bu sayı 5 bin olarak yer aldı. Raporda, terör örgütüne katılanlardan 3 bin 800’ünün sadece 4 Avrupa ülkesinden olduğu ifade edildi. Fransa’dan bin 800, İngiltere ve Almanya’dan 760, Belçika’dan 470 kişinin DAEŞ’e katıldığı belirtildi. Katılan teröristlerin yaş gruplarının 20 ve altı olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.