PKK doğruları söyleyen Barzani'yi tehdit etti

PKK doğruları söyleyen Barzani'yi tehdit etti
Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Selma Irmak, Barzani'yi suçlayarak, üstü kapalı tehdit etti.

Demokratik Toplum KongresiOlağanüstü Kongresi başladı. Açılış konuşmasını yapan DTK Eşbaşkanı Selma Irmak'ın da Hatip Dicle'nin de hedefinde son dönem Kuzey Suriye'deki terör örgütü PYD'ye karşı tutumuyla dikkat çeken KDP lideriMesut Barzani vardı. Irmak konuşmasında "Düşman karşısındaki duruş ağacın kurduna göstereceğimiz tavırla özdeştir" dedi.

Irmak, Barzani'yi şu sözlerle hedef aldı:

"Tüm Kürdistani kesimlere çağrımızdır, bunu bilerek hareket etmeliyiz. Yürütülen siyasette salt kendimizi kurtarayım mantığından uzaklaşmalıyız artık. Sayın Mesut Barzani bir söz söyledi, bizler bunu eleştiriyoruz. Hiçbir kurumumuz 'terörist' bir kurum değildir. Bir Kürt diğer bir Kürde 'terörist' diyemez, tarih bunu onların önüne getirecektir. Düşmanlarımız yarın bu topraklardan gidecektir, bizler yüz yüze kalacağız. Barzani rol ve misyonunu oynayarak Türkiye ve Kürt halkı arasında üzerine düşeni yapabilir. Bizler Mesut Barzani'ye çağrımızı yapıyoruz, bu tutumundan vazgeçsin. Mele Mustafa Barzani'nin oğlu olarak üzerine düşeni yapmalıdır. Bizim alanlarda da kimi aşiretleri ve aileleri birbirine düşürmeye çalışma politikaları uygulanmaya çalışılıyor. Bundan dolayı bu oyunları görmek gerekiyor. Her dalın bir kurdu var, bunları yaşatmayalım. Düşman karşısındaki duruş ağacın kurduna göstereceğimiz tavırla özdeştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.