Erbakan bahçede devlet kurmuş: Lanlako Devleti

Erbakan bahçede devlet kurmuş: Lanlako Devleti
Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan'ın çocukken evlerinin bahçesinde arkadaşları ile sürekli devletçilik oyunu oynadığı, kendi paralarını oluşturdukları, kurdukları devlete Lanlako adını verdikleri ortaya çıktı.

Milli Gazete'nin Ankara Bürosu, Milli Görüş lideri efsane başbakan Necmettin Erbakan'ın çocukluğunu çizgi romana dönüştürdü.

Çocuklara dönük ve Necmettin'in Dünyası adını taşıyan eserler, rahmetli Erbakan'ın çocukluğuna dair birbirinden ilginç bilgiler içeriyor.

Erbakan’ın yaşam öyküsünden esinlenilerek hazırlanan ve Habervaktim.com yazarı İsak Özen'in kaleme aldığı çizgi roman serisinde, “Bahçede Kurulan Devlet”, “Necmettin Otomobil Yapıyor”, “Necmettin ve Mestan” ve “Necmettin ve Hediye Koç” öyküleri yer aldı.

Türkiye’nin ilk milli ve yerli karakteri” sloganıyla satışa sunulan öykü kitaplarında çocukları eğlendirmeye yönelik boyama, labirent ve fark bulmacalara da yer verildi. Kitapların tanıtımı için “www.necmettinindunyasi.com” isimli internet sitesi yayında. 

Serinin "Bahçede kurulan devlet" isimli kitapçığına göre, küçük Necmettin'in evlerinin bahçesinde öyle bir şey yaptı ki, herkes hayran kaldı. Arkadaşları ile devlet kurmuşlar, Lanlako adını vermişlerdi. Bu devletin kendine özel parası bile vardı, bu devlette başka par geçmezdi.

56d01bd067b0a94bdc837850.jpg

LANLAKO DEVLETİ

“Necmettin’in bu lider özelliği, farklı bir oyun oynamalarına neden oldu. Bu oyunun adı, ‘devletçilik’ idi. Evlerinin bahçesinde bir devlet kuruyorlardı. Bütün arkadaşları bu küçük devlette yerini alıyordu. Bu devlette her şey düşünülmüştü. Bütün kurumları vardı. Üstelik işler tıkır tıkır yürüyordu. Ağabeyleri bile bu yeni ve ilginç oyuna kayıtsız kalmıyordu. Onlar da oyunun büyüsüne kapılıyor, gelip onlara katılıyorlardı. Devletin başkanı Küçük Necmettin’di. Herkes bu göreve onu layık görmüştü. Devlet Başkanı Necmettin ise arkadaşlarına türlü türlü görevler verirdi:

‘Sen bakan ol. Sen milletvekili ol. Sen hâkim ol ve adaleti sağla. Sen savcı ol. Sen asker ol ve sınırlarımızı koru. Sen polis ol, emniyeti sağla.’

Arkadaşları hiç gocunmadan verilen görevleri yapıyordu. Bakan olan ülke işlerine kafa yoruyordu. Polis, herkesin kanunlara uymasını sağlıyordu. Asker, sırtında tüfeği, nöbet bekliyordu. Necmettin ise görevliler işlerini daha dikkatli yapsınlar diye onları denetliyordu.

Necmettin, arkadaşlarının ‘devletçilik’ oyununa olan ilgisine sevinmişti. Tatil günleri, erkenden toplanıyorlardı. Necmettinlerin bahçesinde hemen devlet kuruluyordu. Kurumlar oluşturuluyordu. Sonra düdükler çalınıyordu, mesai başlıyordu. Bahçedeki bu devletin en kalabalık ve en heyecanlı yeri pazar yeriydi. Pazarda herkes satış yapabilirdi. Herkes ürün de alabilirdi. Tek şartı vardı; Alışverişlerde gerçek para değil, oyuncak para kullanmak...

Kurdukları devletin adını ‘Lanlako Devleti’ koydular.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.