Şehidin cebinden çıkan mektup kahretti

Şehidin cebinden çıkan mektup kahretti
Şırnak'ta şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü’nün şehadetinden önce yazdığı ve cüzdanında sakladığı mektupta "devletimiz gerekli tedbiri almış olsaydı (Shortlantların altı zırhlı olsaydı) ben ve benim gibiler ölmemiş olurdu" dediği ortaya çıktı.

Şırnak'ta şehit olan polis memuru Mehmet Güngördü’nün şehadetinden önce yazdığı ve cüzdanında sakladığı mektupta "devletimiz gerekli tedbiri almış olsaydı (Shortlantların altı zırhlı olsaydı) ben ve benim gibiler ölmemiş olurdu" dediği ortaya çıktı. 

Şehit olacağını önceden hissedip bir mektup yazan şehit polis memuru Mehmet Güngördü’nün “Olur da bir gün şehit olursam” başlığı ile kaleme aldığı mektubu okuyanları ağlattı.

9 Şubat tarihinde Şırnak merkezde teröristlerin roketli saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Mehmet Güngördü’nün cenazesi, Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesi Güzelöz Mahallesi’nde düzenlenen törenle toprağa verilmişti. Şehidin eşi Hülya Güngördü tarafından cüzdanında bulunan mektup ise okuyanları gözyaşlarına boğdu.

“SAKIN ÜZÜLMEYİN, AĞIT YAKIP İSYAN ETMEYİN”

Şehit polis memuru Mehmet Güngördü, şehadetinden önce kaleme aldığı mektubu katlayarak cüzdanında sakladı. Eşi tarafından teslim alınan eşyaları arasındaki cüzdanda bulunan mektup okuyanları gözyaşlarına boğdu.

Şehit polisin mektubunda, “Olur da bir gün şehit olursam. Annem ve babam sakın üzülmeyin, eşime sahip çıkın. Canım bitanecik eşim kendini sakın üzme, aileme, kardeşlerime ve kendine dikkat et. Sesimi duyar mısınız bilmiyoruz Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve milletvekilleri polisine ve askerine sahip çık. Ölmekten bir korkum yok, Allah’ıma binlerce şükür imanımız ve itikadımız yerinde, vatan sağ olsun. Hakkı olan hakkını helal etsin, benim her kimde hakkım varsa helal olsun. Ölmekten bir korkum yok demiştim ya, sadece kahpece ölmek zoruma gider. Mayına basıp, şehadete ulaşmak zoruma gider, çünkü mayına bastığımızda devletimiz gerekli tedbiri almış olsaydı (Shortlantların altı zırhlı olsaydı) ben ve benim gibiler ölmemiş olurdu. Yine de dediğim gibi devletimiz, milletimiz ve vatanımız sağ olsun. Canımdan çok sevdiğim annem, babam, eşim, kardeşlerim ve yeğenlerim sizler sakın üzülmeyin, ağıtlar yakmayın, isyan etmeyin. Allah’a daima şükredin. Akrabalarım, dayılarım, amcam, teyzelerim, halam ve ailem üç günlük dünya için kimsenin kalbini kırmayın, hiçbir işe yaramaz ve değmez. Polislik mesleğimde de o kadar ismini tek tek yazmaya sayfalar yetmeyecek kardeşlerim, ağabeylerim hepinizden Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

87279_sehit.jpg

“ELVEDA TATLI BEBEĞİM”

Mektubunun bir kısmını eşi Hülya Güngördü’ye ayıran şehit polis memuru Mehmet Güngördü, eşini ne kadar çok sevdiğini yazarak, bundan sonraki hayatında mutlu olmasını diledi. Şehidin mektubunda eşi için kaleme aldığı satırlar şöyle:

“Canım eşim seni çok seviyorum. Acı tatlı günlerimiz oldu. Allah’ım senden razı olsun inşallah. Bensiz hayatına devam et. Hayatını akışına bırak. Ben sensiz hayat düşünmedim. Tanıdığım güne vesile olanlara ve Rabbime şükürler olsun. Ailene ve aileme her zaman sahip çık. Kimseyi üzme, kimsenin de seni üzmesine müsaade etme. Sen zaten güçlü bir kişilik sahibisin. Elveda tatlı bebeğim. Vatan sağ olsun. Vatan sağ olsun. Vatan sağ olsun.”

Şehit polis memuru Mehmet Güngördü, mektubunun son kısmına bir not düşerek mezarının annesi ve babasının uygun gördüğü yere gömülmesi vasiyetinde de bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.