"Halı sahalar kapanacak dese kapanır"

"Halı sahalar kapanacak dese kapanır"
NTV Spor'daki Spor Servisi programında gündemi değerlendiren Mehmet Demirkol, Fernandao'nun milli takıma alınmasına karşı olduğunu belirtti

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol NTV Spor'daki programında gündeme dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"Eğer sen bir ulus isen, sırf sende top oynayacak diye bir adamı vatandaş yapmazsın... O adam zaten vatandaş olmak istiyordur, kendini buraya ait hissediyordur, Türkçe'yi öğrenmiştir; başımla beraber. Buna kimse bir şey diyemez. Ama şu soruyu soralım; Fernandao milli takımda oynama durumu olmasa Türk olacak mı? Bu işin matematiği budur."

'Mesut ve Khedira devşirme değil'

"Bu olayı Almanya ve Belçika milli takımlarının yabancı kökenli oyuncularıyla karıştırmayalım. Onlar zaten oralı. Orada doğmuş. Mesut ve Khedira zaten oralı. 28 yaşında iken Çad'dan gidip alınmıyorlar. Bunun adı devşirmelik değildir, orada doğmuşlar çünkü. 8 yaşında gelmiş olsalar belki devşirme diyebilirsin. Fernandao olayının adı bizde güzel değildir, çok hoş bir kelime olarak geçmez; dönmeliktir."

Terim'in Galatasaray'a döneceği iddiası

Mehmet Demirkol, Hürriyet yazarı Hakan Ünsal'ın ortaya attığı, "Fatih Terim temmuzda Galatasaray'a dönebilir" iddiası için de şunları söyledi:

"Eski futbolcular kulplerin ve federasyonun içini çok iyi bilirler ve bunların hepsini söylemezler. Çok azını söylerler hatta... Özel konuşmalar ve televizyonlarda konuşulanlar çok farklı oluyor. Normal olanı da bu zaten. Çünkü kanıt istendiği zaman gösteremezsiniz."

'Hakan Ünsal boşuna dememiştir'

"Hakan Ünsal bunu söylüyorsa mutlaka bir temeli vardır. Fatih hoca böyle bir şey ister mi? İster. Ama Terim, Avrupa Şampiyonası sonrasında bir de Dünya Kupası görmek isteyebilir. İki takımı birden mi yönetecek? Bekleyip göreceğiz. Şunu söylemem lazım. Kontratı da güzel bir kontrat...

Tamamen benim ki kurmaca yani, Hakan Ünsal'ınki gibi değil. Yıldırım Demirören bunun böyle olamayacağını açıklamamıştı. O zaman Aysal ile bu yüzden kıyamet kopmuştu."

'Terim formdaysa Milli Takım bir iş değil'

"Benim fikrim, Fatih Terim eğer formda ise, milli takım bir iş değil. Conte bile söyledi; 'Kendimi garaja çekilmiş hissediyorum' diye. Avrupa Şampiyonası'na gidemesen bu 7 yıllık planları yapabilecek miydi?

Türkiye Futbol Direktörülüğü unvanı o kadar genişki sınır koyamıyorum. Sokakta oynayanlara bile ne kadar kötü oynuyorsunuz dese bir şey diyemezsiniz. Halı sahalar kapanacak dese kapanır (gülerek)..."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.