Külünk: PKK bir Kürt örgütü değildir

Külünk: PKK bir Kürt örgütü değildir
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "PKK bir Kürt örgütü değildir. PKK, terör örgütüdür" dedi.

Külünk, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanlığı'nın davetlisi olarak geldiği Krems'te vatandaşlarla buluştu. Burada bir konuşma yapan Külünk, terör örgütü PKK'nın Avrupa ülkelerinde Türkiye aleyhine kara propaganda yapmasına izin verilmesini eleştirdi.

Terör örgütü PKK'nın Avrupa'da çadırlar kurduğunu ve polis gözetiminde propaganda yürüyüşleri gerçekleştirdiğini söyleyen Külünk, "PKK bir Kürt örgütü değildir. PKK, terör örgütüdür. PKK tıpkı Kızıl Tugaylar gibi terör örgütüdür. Avrupalı dostlara sesleniyorum; Kızıl Tugaylar'a hangi davranışı sergilediyseniz PKK'ya de o davranışı sergileyin" ifadelerini kullandı.

Brüksel'de bomba patladığında gösterilen tepkinin İstanbul'da veya Ankara'da gösterilmediğini ifade eden Külünk, "Terör, sadece Brüksel'de bomba patlattığı zaman aklınıza gelmesin. Terör, Türkiye'nin canını yaktığı zaman da aklınıza gelsin." diye konuştu.

Casusluk davasına konsolosların katılmasını eleştiren Külünk, kimsenin Türkiye'nin iç işlerine karışmaya hakkı bulunmadığını söyledi.

Avusturya'nın Innsbruck eyaletinde bir Ermeni anıtı açılışı peşinde olanların bulunduğunu hatırlatan Külünk, "Türkiye ile ilişkilerinizi Ermeni diasporasının yalanları üzerinden kurmayın" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.