Erdoğan ailesine akılalmaz tuzak

Erdoğan ailesine akılalmaz tuzak
17 Aralık kumpası öncesi FETÖ’nün kurduğu alçak plan ortaya çıkarıldı. Yapı, Erdoğan’ın ailesi ve Başbakan Davutoğlu’nun kuryelerle beraber yolculuk ettiğine ilişkin sahte listeler oluşturmuş.

Paralel yapı, sözde suç örgütününün para trafiğini belirlemek için kurye listesi oluşturmuş. Bu listedeki isimlerle hedefteki kişileri yurda aynı anda giriş çıkış yaptı gibi göstermişler. 

Özellikle eklendiler

KOM eski Daire Başkanı Mehmet Yeşilkaya, Emniyet Müdürü Yasin Topçu, Başkomiser Mehmet Akif Üner gibi isimlerin tutuklandığı 17 Aralık kumpas soruşturmasının müfettiş raporuna ulaşıldı. Paralel yapının hazırladığı 17 Aralık dosyasında, şüphelilerin kurye olarak belirledikleri şahıslara yurda giriş-çıkış kayıtlarını tuttukları listelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da isimlerinin de yer aldığı ortaya çıktı. Müfettişlerin incelediği dosyada, hayali olarak kuryeler ile Emine Erdoğan, Sümeyye Erdoğan, Ahmet Burak Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aynı tarihlerde yurda giriş yaptıklarının yazıldığı tespit edildi. Müfettiş raporunda "Aile fertlerinin daha sonra planlanan bir senaryo gereği listelere özellikle eklendiği tespit edildi" ifadelerine yer verildiği gözlerden kaçmadı.

Kurye çalışması yapıldı

Müfettişlerin ele geçirdiği rapora göre;  şüpheliler tarafından 17 Aralık dosyası kapsamında aralarında Abdullah Happani, Turgut Happani, Erol Erdoğan gibi isimlerin yer aldığı kişilerin para trafiğini tespit etmek, yurda giriş çıkışlarını araştırmak için ‘kurye çalışması’ yapıldı.

Sahte giriş çıkış

Paralelin etkisindeki KOM Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan alçak oyunda kurye olarak belirlenen şahısların sahte yurda giriş çıkış kayıtlarının tutulduğu listeler hazırlandı. KOM Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan bu listeler bir rapor halinde İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderildi.

Aile fertleri de listede

17 Aralık kumpas dosyasını inceleyen müfettişler, şüphelilerin hazırladıkları kurye listelerinde kurye olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, oğlu Ahmet Burak Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da isimlerinin yer aldığını belirlendi. Listelerde Erdoğan’ın aile fertleri paralel yapının kurye dediği şahıslar ile Erdoğan’ın aile fertlerini aynı saatlerde yurda giriş yapmış gibi göstererek irtibatlandırılmaya çalıştıkları tespit edildiği görüldü.

Kağıt üzerinde aynı uçaktalar

Şüpheliler tarafından kurye olarak belirlenen Erol Erdoğan’ın giriş çıkış kayıtlarının yer aldığı listenin 18 ve 26. sıralarında Emine Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan’ın, 22.10.2010 tarihinde 18.30’da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurda giriş yaptığı gösterildi. Listede Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ise aynı tarihte 18.35’te yurda giriş yaptığı yazıldı.

18 Aralık'ta silindi

Yine kurye olarak gösterilen Turgut Happani ‘ye ait kayıtların bulunduğu listenin 316. sırasında ise Ahmet Burak Erdoğan’ın ismi yer aldı. Erdoğan’ın 26.10.2010 tarihinde 20.54’te ülkeye giriş yaptığı gösterildi. Şüpheli Mehmet Yeşilkaya’nın başkanlığındaki KOM Daire Başkanlığı’nca hazırlanan kurye listelerinin yer aldığı klasörün 18 Aralık 2013 günü tamamen silindiği tespit edildi.

Senaryonun gereği uygulandı

Müfettişler tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile fertlerinin şüphelilerin belirlediği  kurye şahıslarla aynı uçakta tesadüfen yolculuk yapıp yapmadıklarının tespit edilmesi amacıyla Atatürk Havalimanı Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü’ne yazı yazıldı.

Ortada yolculuk yok

İncelenen uçak yolcu listelerinden söz konusu tarihlerde aile fertlerinin yolculuk yapmadıkları tespit edildi. Raporda “Aile fertlerinin daha sonra planlanan bir senaryo gereği listelere özellikle eklendiği tespit edildi” denildi. 

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.