Milli takım yolu en az 3 yıl kapalı

Milli takım yolu en az 3 yıl kapalı
İki yıldır Türkiye'de futbol oynayan Brezilyalı oyuncunun, FIFA kurallarına göre A Milli Futbol Takımı'nda yer alabilmesi için Türkiye liglerinde en az 5 yıl forma giymesi gerekiyor.

İki yıldır Spor Toto Süper Lig'de futbol oynayan Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Jose Fernandao'nun, Türk vatandaşlığına geçse bile A Milli Futbol Takımı'nda forma giyebilmesi için Ocak 2019'a kadar Türkiye'de oynaması gerekiyor.

FIFA'nın ulusal takımlarda oynama statüsünde yer alan 7. maddesine göre, 18 yaşını geçen bir futbolcunun, bir ülkenin milli takımında forma giyebilmesi için o ülkede aralıksız en az 5 yıl futbol oynaması şart koşuluyor.

Fernandao'nun 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 25. maddesine göre Bakanlar Kurulu kararıyla derhal Türk vatandaşlığına geçme hakkı bulunuyor.

Bu maddeye dayanarak Brezilyalının, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) oynamasına yönelik basında haberler yer alsa da bu durum FIFA'ya göre imkansız gözüküyor. Böylece Fernandao, Türk vatandaşlığını alsa bile Ocak 2019'a kadar ay-yıldızlı formayı giyemeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.