Brüksel'de ölü sayısı 35'e yükseldi

Brüksel'de ölü sayısı 35'e yükseldi
Brüksel'deki saldırıda ölenlerin sayısı 35'e çıktı. Saldırılarla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü tutuklanırken, 1’i serbest bırakıldı.

Brüksel'deki terör saldırılarında ölenlerin sayısı 35'e yükseldi.

Belçika Sağlık Bakanı Maggie de Block, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, saldırılarda yaralanlardan 4’ünün hayatını kaybettiğini kaydetti.

De Block, sağlık ekiplerinin yaralıları kurtarmak için her şeyi yaptığını belirterek, ailelere metanet diledi.

Böylelikle, Brüksel'de Zaventem Havalimanı ve Maelbeek metrosuna düzenlenen saldırılarda yaşamlarını yitirenlerin sayısı, üç intihar bombacısı hariç 35'e çıktı.

Ayrıca, Belçika polisinin dün yaptığı baskınlarda gözaltına alınan 4 kişiden 3’ünün tutuklandığı, 1’inin ise serbest bırakıldığı bildirildi.

Belçika Federal Savcılığı, adları Yassine A, Mohamed B. ve Aboubaker O. olarak açıklanan bu üç şüpheli hakkında terörizm suçlamasını yöneltti.

Belçika polisi, dün 8'i Brüksel'de olmak üzere 13 baskın gerçekleştirmişti. Bu baskınlarda terör saldırıları ile bağlantılı olduğu şüphesiyle 9 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 5'i ilk sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Bu arada polis, internet sitesinde 32 saniyelik bir video yayınlayarak havalimanı saldırısında yer aldığından şüphelenilen üçüncü kişi hakkında bilgi istedi.

Videoda, kimliği hakkında bilgi istenen kişinin şapkalı, beyaz ceketli olduğu ve saldırılarda ölen iki intihar saldırganın hemen yanında yürüdüğü görülüyor. Belçika medyası, bu kişinin serbest gazeteci Faycal C. olduğunu iddia etmişti.

Brüksel'de 22 Mart'ta havalimanı ve bir metro istasyonuna düzenlenen intihar saldırlarında üç intihar bombacısı hariç 35 kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 270 kişi yaralandı. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.