Kamalak: Uyanın kardeşlerim, kuşatma altındayız!

Kamalak: Uyanın kardeşlerim, kuşatma altındayız!
Prof. Dr. Mustafa Kamalak partisinin Nevşehir il kongresinde İslam coğrafyasının içine düştüğü duruma değinerek 'Uyanın kardeşlerim, kuşatma altındayız!' dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Nevşehir’de yaptığı konuşmada İslam coğrafyasının içine düştüğü durumu aktararak, ülkemizde yaşanan terör olaylarına değindi. Kamalak, sorumluları dışarıda aramak gerektiğine işaret ederek, “Celladımıza mı aşık olduk ya. Güneydoğu’da Anadolu’nun evlatlarının ellerine silah tutuşturan kimdir? Batı değil mi! Uyanın kardeşlerim, kuşatma altındayız! Bugün İslam alemi kime karşı silahlanıyor, birbirlerini öldürmek için” dedi.

TOPLUM SESSİZ SEDASIZ BİR HALE GETİRİLİYOR

Prof. Dr. Mustafa Kamalak, konuşmasında toplumun sessiz sedasız bir hale getirildiğine de değinerek, “Anadolu insanı da bu hale getirilmeye çalışılıyor. Haydi kalk dediğiniz zaman insanlar korkuyor. Ama tarihimiz nice kahramanlarla dolu. Bize çizilmek istenen kader, kaderimiz değildir. Öğretilmiş çaresizlik ile karşı karşıyayız” diye konuştu.

Saadet Partisi Nevşehir 5’inci Olağan İl Kongresi  binlerce vatandaşın katılımı ile Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlendi.  Kongreye Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyeleri Yakup Budak, Duran Soyuğur, Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan ile birlikte çok sayıda siyasi parti temsilcisi ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi iştirak etti.

RUSYA’NIN SURİYE’DE ABD’NİN TÜRKİYE’DE NE İŞİ VAR

Kongrede Nevşehirlilere hitap eden Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, konuşmasında siyasi iktidara sert eleştiriler getirirken, öneriler de sundu. Kamalak, Türkiye’de yaşanan sorunların temelinde yönetimsel sıkıntılar olduğunu belirterek, Türkiye’nin Milli Görüş iktidarına ihtiyaç duyduğunu söyledi. Türkiye’nin çok kritik bir zaman diliminden geçtiğine de değinen Kamalak, içerde yaşanan terör sorunları ile Ortadoğu’da yaşanan siyasi krizler ve iç çatışmaların bunda etkili olduğunu ifade etti. Kamalak, her gün terör yüzünden gönüllere ateş düştüğünün altını çizerek, “Gençlerimiz elden gidiyor. Bunun sorumlusu kim, bunun sorumlusu Ankarada’kilerdir” dedi. Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın yıllar önce dile getirdiği ‘Bir gün Suriye karışırsa bilin ki sıra Türkiye’dedir’ sözlerine hatırlatan Kamalak, “Suriye’de Rusya’nın ne işi var diye soruyorlar. Biz Irak işgali öncesi ‘ABD’nin ne işi var’ demiştik. Irak’ta milyonlarca insan öldü, milyonlarca insan evlerinden yurtlarından oldu. Yaşananların ülkemize bir faydası oldu mu. Biz ne ABD ve ne de Rusya diyoruz. Biz ise şimdi bir kez daha soruyoruz. ABD’nin burada ne işi var, Almanya’nın, Hollanda’nın burada ne işi var” diyerek eleştirdi.

SORUNLARI BİTİRECEKTİNİZ DE ANAYASA MI ENGELLİYOR

Kamalak, konuşmasında Türkiye’nin asıl sorunlarının terörle mücadele, işsizlik, gelir dağılımındaki adaletsizlik olduğunu belirterek, siyasi iktidarın sunni gündemler oluşturduğunu söyledi. Kamalak, “Mevcut iktidar bunların üstünü örtmek için Anayasa diyor. Sen terörü durdurmak istedin de Anayasa mı  sizi engelledi. İşsizlik sorununu çözecektiniz de Anayasa mı engel oldu. Eviniz yanarken başka şeyle uğraşılır mı. Fidan gibi gençler kabristanlara uğurlanıyor. Sonra başkanlık sistemi diyorlar. Bütün bunlar şehit kanlarının üstünü örtmek için sünni gündemler ve bahanelerdir. Madem anayasa değiştireceksiniz, sizi ne engelliyor” diye eleştirdi.

EVLATLARIMIZIN ELİNE SİLAHI KİM TUTUŞTURUYOR

Saadet Lideri Kamalak, İslam coğrafyasının üç önemli eşikten geçtiğini belirterek, ilkinin Haçlı seferleri olduğunu ikincisinin Moğol istilası olduğunu ve üçüncüsünün de halen süren Osmanlı’nın yıkılış serüveni olduğunu kaydetti. Üçüncü aşamanın halen sürdüğünü ifade eden Kamalak, “Üçüncü faciamız ise Birinci Dünya Savaşı ile başlayan ve hala devam eden faciadır. Hala kendimize gelemedik. Ötekiler neticede 88 yıl sürmüştü. Ama bunun üzerinden yüz yıl geçmesine rağmen halen bunu atlatamadık. Bu günlerde ise adeta dede katillerinin kapılarında beklemekteyiz. Şimdi kimin kapılarında bekliyoruz. Celladımıza mı aşık olduk ya. Güneydoğu da bu vatanın evlatlarının ellerine silah tutuşturan kimdir, Batı değil mi? Uyanın kardeşlerim, kuşatma altındayız. Bu gün İslam alemi kime karşı silahlanıyor, birbirlerini öldürmek için. Tezgahı kuranlar kim. Aklımızı başımıza toplamamız lazım.  Vakit geçirmeden kenetlenmemiz gerekiyor” dedi.

ÖĞRETİLMİŞ ÇARESİZLİK YAŞIYOR ÜLKE

“Öğretilmiş çaresizlik yaşıyor milletimiz” diyen Kamalak, yavru fillerin yetiştirilmesinde kullanılan taktiğin aynısını milletimize uyguladıklarını söyledi. İnsanların hayallerini, umutlarını yok etmek, cesaretlerini kırmak için bu tarz şeylere baş vurduklarını da kaydeden Kamalak, “Anadolu insanını da bu hale getirilmeye çalışılıyor. Hadi kalk dediğiniz zaman insanlar korkuyor. Ama tarihimiz nice kahramanlarla dolu. Bize çizilen kader, kaderimiz değildir. Öğretilmiş çaresizlik ile karşı karşıyayız. İnsanımız işsiz, iş arıyor ama bulamıyor. Biz diyoruz ki istihdam edilsin, devlet yol göstersin, fabrikalar yapsın. Devlet fabrika mı kurar diyorlar, o zaman devlet niye her yere ev yapıyor. Almanya kendi vatandaşlarına ve bizim evlatlarımızı iş buluyor da biz mi kendi çocuklarımıza iş bulamıyoruz” diye konuştu. Kamalak, son yıllarda Suriye meselesi yüzünden mezhepçi söylemleri ön plana çıkaranlara da sert tepki göstererek, “Biz bir araya gelemeyeceğiz, birbirimizi ötekileştireceğiz ama diğerleri ile dost olacağız. Biri Alevi diyerek, birini Şii olarak, birini Caferi olarak ilan ediyorsun, onlardan dost olmaz diyorsun ama biz de soruyoruz; madem İsrail ile dostsun İsrail Ehli Sünnet mi, yıllardır AB’nin kapısında bekliyorsun AB sünni mi.  Biz bir araya gelemiyoruz da onlar birlikler kuruyor, bir araya geliyor, İslam ülkelerini işgal ediyorlar. Ama Müslümanlar  bir araya gelip birbirini koruyamıyor” diyerek eleştirilerde bulundu.

SOYUĞUR: MİLLİ GÖRÜŞ YENİDEN GELECEKTİR İNŞALLAH

Kongre de divan heyeti başkanlığını yapan Saadet Partisi GİK Üyesi Duran Soyuğur ise Milli Görüş’ün ağır sanayi hamlelerini hatırlatarak, son yıllarda yapılan özelleştirmeleri eleştirdi.  Kayseri de kurulan TAKSAN adlı fabrikanın son yıllarda 11 milyon liraya özelleştirildiğini aktaran Soyuğur, Milli Görüş’ün yeniden bu fabrikaları kuracağını söyledi.  Saadet Partisi GİK Üyesi Yakup Budak da Erbakan hocanın 45 yıldır arkasına dönüp bakmadan, bıktık demeden, yapılanlara karşı ‘nedir bu’ demeden yıllarca yürüdüğünü söyleyerek, “Şimdi de aynı kararlılık ve azimle yürüyoruz inşallah. Nevşehir’de bu davayı buraya kadar getirenlere teşekkür ediyoruz. Biz inanıyoruz ki bu yol kıyamete kadar sürecektir. Böylesine mukaddes, kutlu bir yolda yürüyoruz. Bazıları ‘siz hala oralarda mısınız’ diye soruyorlar. Allah’ın izniyle biz hala bu yoldayız. Ne Tel Aviv’in yolundayız, ne de AB’nin yolundayız. Onlar böyle demiş, bunlar şöyle demiş, vız gelir tırıs gider. Bu davada nöbet bitmez, bu davada nöbet son nefese kadar devam eder” diye konuştu.

SİMİT: SAADET, HOCAMIZIN EMANETİDİR

Saadet Partisi Nevşehir İl Başkanı Ali Doğan Simit, konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı. Simit, bu kongrenin kurtuluşa vesile olacağına inandığını ifade ederek, “Aşk ve şevk ile çıkılan bu yolda hep birlikte önemli başarılara imza attık. İnşallah bundan sonra da devam edecektir. Bu yol uzundur, menzili yoktur. İşte bu dava da aynen öyledir. Bu dava uğruna yaptığımız çalışmaları Hak bilsin, bizim için yeterlidir. Çok mu kazanacak, Hak mı kazanacak hep birlikte göreceğiz. Saadet Partisi, Hocamızın bize emanetidir. İnşallah o emanete sahip çıkacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum