Kabe'de iki Başbakan bir Padişah!

Kabe'de iki Başbakan bir Padişah!
Başbakan Davutoğlu'nun Kâbe'de kendisine tezahürat yapanları uyarmayıp, aksine selamlamasına karşın, aynı durumda Milli Görüş lideri Erbakan bakın ne yapmış:

Milli Gazete'den Ahmet Yavuz, şöyle yazdı:

"KÂBE’DE İKİ BAŞBAKAN, BİR PADİŞAH!

Geçtiğimiz hafta bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu’na partisinin grup toplantısında büyük tezahürat yapıldı. Başbakan da, ilk kez bu kadar sesini yükseltti. Vekil ve bakanların bulunduğu grup salonu adeta miting alanına döndü. Çok dikkat çekti. Gözlemciler, “Ne oluyor?” diye sormaya başladı.

Hatırlarsanız Davutoğlu’na Kâbe’de tezahürat yapılması da çok tartışılmıştı. Kabe’deki o videoyu izlerken aklıma tarihten bir anekdot geldi. Paylaşayım ki örnek olsun devlet ricaline.

***

Milli Görüş Lideri Erbakan Hoca çok sevdiği Kutsal topraklardadır, ihramlıdır. Mahşeri kalabalıktan bir grup tekbir sesleri getirip, tezahüratta bulunmak ister.

Ümmetin Hoca’sı; “Durun, yapmayın!” diye müminleri durdurur.

“Ecdadımız Osmanlı, tren raylarından çıkan ses, Âlemlerin Efendisi’nin (SAV) muazzez ruhlarını incitmesin diye tren raylarının altına keçe döşetip gülsuyu dökmüştü. Burada alkış, tezahürat olmaz!” diye uyarır. Sultan Abdülhamit’in şu maneviyat hassasiyetine bakın. Hoca’daki bu yüksek tarih şuurunu görün!

***

Sonra düşündüm. Başbakan Davutoğlu neredeyse her konuşmasına Anadolu’nun bütün erenlerini, evliyasını anarak başlıyor. Acaba Kâbe’de niye bu inceliği göstermedi, neden böyle bir olaya müdahale etmedi ki?” diye hayıflandım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum