Türkmen albaydan Türkmen gençlere savaş çağrısı

Türkmen albaydan Türkmen gençlere savaş çağrısı
PYD'nin Türkiye'nin kuzey sınırının tamamını almayı amaçladığını söyleyen Türkmen albay, Türkmen gençlerini savaşa davet etti.

Suriye’den Türkiye’ye kendi aralarında gerçekleşecek olan askeri bir toplantı için geldiği belirtilen Suriye Sultan Murad Tümeni Komutanı Albay Ahmed Osman, savaştan kaçarak Türkiye’ye gelenTürkmen gençlerine sitem etti ve “Gelin silahımız da var, yemeğimiz de var, siz de kendi topraklarınız için savaşın’’ dedi.

"TÜRKMEN GENÇLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Suriye’nin kuzeyindeki Azez bölgesinde DAEŞ, YPG ve Esad rejimi askerleri olmak üzere 3 cephede savaşan 5 bin askerli bir ordusu olduğu belirtilen Sultan Murad Tümeni Komutanı Albay Ahmed Osman, Gaziantep’e gelerek Sultan Murad Tümeni Siyasi Temsilcisi Albay Muhammed Şemsi ile görüştü. Gaziantep’ten de İstanbul’a askeri bir toplantı için gideceği öğrenilen Albay Osman, İHA Muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’de askeri güç olarak çok iyi yol kat ettiklerini ama Türkiye’deki Türkmen gençlerden de askeri destek beklediklerini belirtti.

"TÜRKİYE'NİN KUZEY SINIRININ TÜMÜNÜ ALMAYI PLANLIYORLAR"

Albay Osman, konuşmasının devamında, “Biz Türkmen cephesi olarak, DAİŞ, PKK ve Rejim olmak üzere 3 cephede savaşıyoruz. PYD şimdi Suriye’nin güneyinde federasyon ilan etti. Yani Türkiye’nin kuzey sınırının tümünü almayı planlıyorlar. Ama bana göre başarısız olacaklar. İnşallah başarılı olamayacaklar, biz askeri gruplar olarak hazırız onlara karşı. Bizim şu anda DAİŞ’le olan durumumuz gayet iyi. Bizim stratejimiz inşallah pek yakında Cerablus’a ulaşabilmek. Rusya askerlerinin yalnız yüzde 60’ını bölgeden çekti geri kalanı halen duruyor. Rusya PKK’ye çok yardım ediyor. Ama biz Allah’ın yardımıyla hepsine karşı bütün cephelerde başarılı olacağız" şeklinde ifadelere yer verdi.

Türkmenler olarak Suriye’de 3 cephede vermiş oldukları savaşta, Türkiye’ye gelen Suriyeli Türkmen gençlere sitemde bulunan Suriye Sultan Murad Tümeni Komutanı Albay Ahmed Osman, “Benim Türkiye’deki Türkmen gençlerimize bir mesajım var. Biz görüyoruz ki PKK’nın, PYD’nin kızları bile cephelere gelip savaşıyorlar, bizim buradaki Türkmen gençlerimiz niye gelmiyorlar, bizimle birlikte savaşmıyorlar. Bizde silah da, ekmek de var zaten. Ülkemize yabancılar girmeden, topraklarımızı tahrip etmeden gelsin bize destek olsunlar’’ diye konuştu.

“TÜRK HÜKUMETİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ’’

Savaş sürecinde hiçbir ülkenin Suriye halkına yardım etmediğini sahip çıkmadığını belirten Suriye Sultan Murad Tümeni Komutanı Albay Ahmed Osman, “Türkiye’de 2 milyon Suriyeli var. Türk milleti ve Türk Hükumeti kadar hiç kimse bize yardım etmedi. Ben bizi kardeş olarak kabul edip yardım eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum’’dedi.

 İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.