Milli gururu en fazla yaşayanlar

Milli gururu en fazla yaşayanlar
Türkiye'deki futbolseverlerin yakından tanıdığı Mısırlı Ahmed Hassan, 184 maçla "milli takım formasını en fazla giyen oyuncu" unvanı elinde tutuyor.

FIFA ve UEFA'nın kayıtlarına göre, FIFA Dünya Kupası (eleme ve finaller), kıta şampiyonları (eleme ve finaller), 1952'ye kadar yapılan olimpiyatlar ve A milli takımlar arasındaki hazırlık maçları hesaba katıldığında "milli gururu en fazla yaşayanlar" arasında zirvede Mısırlı Ahmed Hassan Kamel Hüseyin bulunuyor.

Kocaelispor, Denizlispor, Gençlerbirliği ve Beşiktaş'ta oynadığı için Türkiye'deki futbolseverlerin yakından tanıdığı Mısırlı Ahmed Hassan Kamel Hüseyin, 184 maçla "milli takım formasını en fazla giyen oyuncu" unvanı elinde tutuyor. 

Suudi Arabistan Milli Takımı formasını, 1993-2006 yıllarında 178 kez giyen Muhammed el-Deayea, listenin 2. basamağında bulunuyor. 1996 Asya Kupası'nı müzesine götüren Suudi Arabistan kadrosunda yer alan el-Deayea, 1994, 1998, 2002 ve 2006 FIFA Dünya Kupası Asya elemelerinde Suudi Arabistan kalesini korudu.

Meksika formasını 177 defa terleten Claudio Suarez ise Hassan ve el-Deayea'nın arkasında 3. sırayı aldı. Milli formayı 1992-2006 yıllarında taşıyan stoper, 1999'da FIFA Konfederasyonlar Kupası'nı kaldırdı.

liste-006.jpg

Casillas aktif oyuncular arasında lider

İspanyol futbolcu Iker Casillas milli takım kariyeri devam eden futbolcular arasında ilk sırayı aldı.

Casillas'ı Kuveyt Milli Takımı ile ilk karşılaşmasına 2003'te çıkan Bader el-Mutava izliyor. 31 yaşındaki forvet oyuncusu, 158 milli maçta 51 gole imza attı.

Ay-yıldızlı formayı en fazla Rüştü giydi

Aktif spor hayatını 2012'de noktalayan Rüştü Reçber ise 120 maçla "Türkiye Milli Takımı'nda en fazla oynayan futbolcu" oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.