'Kupayı Galatasaray müzesine getireceğiz'

'Kupayı Galatasaray müzesine getireceğiz'
Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, İspanya’ya sayı farkını korumak için değil, kendi oyunlarını oynamak için gideceklerini belirterek, “Bu kupayı inşallah Galatasaray müzesine getireceğiz” dedi.

Eurocup Yarı Final ilk karşılaşmasında Galatasaray Odeabank, İspanyol ekibi Gran Canaria’yı 89-75 gibi skorla farklı mağlup etti.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, ”Üçüncü maçtan önce sloganımız dördüncü maçtı. Birini kazandık. Ciddi bir fark yaptık. İspanya’ya bu farkı korumak adına gitmeyeceğiz. Gidip, kendi basketbolumuzu oynayacağız. Biz Gran Canaria takımından daha üstün bir takımız. İlk periyot haricinde maçın kontrolü bizdeydi. Maçtan önce 21 sayı fark demiştim. Bunu, bu tip maçlarda iç sahada oynarken özellikle 7, 8, 9 sayıya fark gelince bir rahatlama olur ilk maçlarda. Bu rahatlığı takımın üstünden almak, atmosferi diri tutmak için 21 dedim. Aslında çokta yaklaştık. İki defa 19’dan döndük. Çok dış atış kaçırdık. Sinan Güler’i hiç kullanamadık” şeklinde konuştu.

Böyle maçlarda bu atmosferde 1-2 düdük lehlerine çalınmasını gerektiğini söyleyen Ataman, “Hepimizin beklentisi bizim için daha tolere edilebilir hakem düdüğüydü. Bunun tersi oldu. Üç tane kaliteli hakem vardı. Onlar da biz bu atmosferde etkilenmeyiz demek için kaliteli iki tane düdük çaldı. Aynı hakem kalitesini İspanya’da da bekliyorum. Atmosferden etkilenmeyen hakem üçlüsü olursa biz de İspanya’ya gidip normal bir şekilde oyunumuzu oynayacağız. Oraya farkı korumak için değil, kendi oyunumuzu oynayıp, oradan da buraya finali oynamak için geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Karşılaşmaya gelen taraftarlara da seslenip, teşekkür eden Ergin Ataman, “Bu kupayı inşallah Galatasaray müzesine getireceğiz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.