Akşener, Cumhurbaşkanı'na mesaj gönderdi mi?

Akşener, Cumhurbaşkanı'na mesaj gönderdi mi?
​Devlet Bahçeli'nin en güçlü rakibi Meral Akşener'in mahkemenin kurultay kararına müdahale edilmesi ihtimaline karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj gönderdiği iddia edildi.

Devlet Bahçeli'nin en güçlü rakibi Meral Akşener'in “Eğer mahkemeye, MHP’nin kurultay sürecine bir müdahale olursa 25 bin kişiyle Beştepe’ye yürürüm. Camide de namaz kılarım” dediği ileri sürüldü.

MHP'de kurultay süreci devam ederken, gözler Sulh Hukuk Mahkemesi’nin gelecek hafta (8 Nisan) vereceği karara çevrilmiş durumda.

Meydan adlı gazeteden Ömer Şahin, mahkeme süreci ve Meral Akşener'in bu konudaki tavrıyla ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Şahin, Akşener'in mahkemenin kurultay kararına müdahale edilmesi ihtimaline karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj göndererek “Eğer mahkemeye, MHP’nin kurultay sürecine bir müdahale olursa 25 bin kişiyle Beştepe’ye yürürüm. Camide de namaz kılarım” dediğini iddia etti.

Yazının ilgili bölümü şöyle:

"MHP’de Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan üçlüsü ayrı ayrı topladıkları 543 imza ile kurultay sürecini başlatmışlar ve konu yargıya intikal etmişti. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin gelecek hafta (8 Nisan) vereceği karar iç siyasi gelişmeleri tetikleyecek önemde. Mahkeme ‘olağanüstü kurultay toplansın’ kararı verse bile MHP yönetiminin buna uymayacağı ve Yargıtay’a gideceği biliniyor.

Lakin… Herkes biliyor ki mahkemeden böyle bir karar çıkar ise oluşacak ‘ülkücü’ baskının önünde parti yönetiminin durması kolay olmaz.

Peki, mahkemeden nasıl bir karar bekleniyor?

Genel kanı, yeterli imza toplandığı için ‘kurultay’ sürecinin başlatılacağı ve peş peşe iki kurultay ile genel başkanlık seçiminin yapılması gerektiği yönünde.
Fakat…

Burada dile getirilen bir ‘endişe’ ya da “komplo teorisi”nden bahsetmek mümkün. Yargıya ‘siyasi’ müdahaleden çekiniliyor. Açık yazalım. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin politikalarının senkronize olduğu ve bu uyumun yargı kararına yansıyabileceği endişesi...

Bundan dolayı mahkemeden Erdoğan ve Bahçeli’yi üzecek bir kararın çıkmayacağını iddia edenlerin sayısı bir hayli fazla. Tüm bunları ‘komplo teorisi’ olarak görelim. Türkiye’de böyle şeyler olmaz ve ‘yargı bağımsızdır’ diyelim.

Bu söylentiler MHP’li imzacıları da rahatsız ediyor. Bu konuda geçtiğimiz günlerde önemli bir gelişme olmuş.

Son birkaç ay gösterdi ki Devlet Bey’in asıl rakibi Meral Akşener.

İllere giden Meral Hanım’a olağanüstü bir ilgi var. MHP’yi de aşan ‘dip dalga’ ayan-beyan ortada.

Akşener ile 2002 yılı öncesi Tayyip Erdoğan’ı efsane yapan siyasal iklim arasında benzerlik kurulabilir.

Meral Akşener de yargıya siyasi müdahaleden kaygı duyuyor olmalı ki bir süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mesaj göndermiş.

Akşener, Erdoğan’a en yakın isimlerden birisine vermiş mesajını.

Erdoğan’a gönderilen mesaj Akşener’e tam da “Asena” dedirtecek türden:

“Eğer mahkemeye, MHP’nin kurultay sürecine bir müdahale olursa 25 bin kişiyle Beştepe’ye yürürüm. Camide de namaz kılarım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum