PKK'nın keskin nişancıları çembere alındı!

PKK'nın keskin nişancıları çembere alındı!
Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda, 120 terörist etkisiz hale getirildi.

Kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla  tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal  güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından  güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci  Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.
 
TSK ve emniyet güçlerinin müşterek operasyonunu Yeşilyurt, Dicle,  Cumhuriyet, İsmetpaşa, Bahçelievler ve Yeni mahallerinde devam ediyor. Jandarma  özel harekat ve polis özel harekat timleri ile teröristler arasında sıcak temas  sürerken, güvenlik güçleri Dicle ve Bahçelievler mahallelerinde kontrolü büyük  ölçüde sağladı.
 
Operasyonun yaklaşık üçte birlik bölümünü tamamlayan güvenlik güçleri,  çember içine aldıkları teröristlere "teslim ol" çağrısında bulunuyor.
 
Teröristlerin roket, el yapımı patlayıcı ve keskin nişancı  saldırılarına anında karşılık veren güvenlik güçleri, çemberi her geçen gün  daraltıyor. Güvenlik kaynakları teröristlerin panik içinde olduklarını,  sıkıştıkları alanlardan zaman zaman kaçma girişimlerinde bulunduklarını, ancak  operasyon ekiplerinin müdahaleleri çemberin içlerine doğru ilerlediklerini  kaydediyor.
 
Kaçarken boşalttıkları evleri yakan teröristler, güvenlik güçlerinin  ilerleyişini yavaşlatmak için el yapımı patlayıcıları infilak ettiriyor.
 
Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 120'ye ulaştı
 
Müşterek operasyonun 17'nci gününde etkisiz hale getirilen terörist  sayısı ise 120'ye ulaştı. Güvenlik güçleri, bugüne kadar teröristler tarafından  oluşturulan 65 barikatı kaldırdı, 12 çukuru kapattı, 264 el yapımı patlayıcıyı  imha etti.
 
Sokağa çıkma yasağının sürdüğü il merkezinde devam eden operasyonlarda  bin 179 evde, arama tarama çalışması yapılırken, terörle mücadele timleri bu  bölgelerde detaylı arama yapmaya başladı.
 
Tonlarca patlayıcı tuzaklanmış durumda
 
Bugüne kadar etkisiz hale getirilen patlayıcıların yanı sıra  teröristlerin her biri 50 ile 250 kilogram arasında tonlarca patlayıcıyı barikat  ve evlere tuzakladıklarına dikkati çeken güvenlik kaynakları, bu nedenle  operasyonun büyük bir titizlikle yürütüldüğünü ifade ediyor.
 
Teröristlerin patlayıcıları karışık kablo düzenekleriyle birbirlerine  bağladığını belirleyen bomba imha uzmanları, özel önlemlerle patlayıcıları bir  bir etkisiz hale getiriyor.
 
Keskin nişancıların çember daraldıkça yerlerinin tespitinin daha kolay  hale geldiğini ifade eden kaynaklar, teröristlerin evlerin duvarlarını delerek  kaçış için kendilerine avantaj sağlamaya çalıştıklarını, bu deliklerden uzun  namlulu silahlarla ateş açtıklarını bildirdi.

Teröristlerin yaşam malzemelerini bırakarak bulundukları bölgeleri  terk ediyor.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.