Erdoğan ABD'de konuştu

Erdoğan ABD'de konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen panelde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Diyarbakır'daki saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum. Diyarbakır'da güvenlik güçlerimizi hedef alan terör saldırısını en şiddetli şekilde lanetlediğimi belirtmek istiyorum. Hain saldırıda 7 emniyet mensubumuz şehit oldu, 13 emniyet mensubumuz ve 14 sivil vatandaşımız yaralandı. Bizim buna tahammülümüz kalmamıştır. Bu saldırıların, Avrupa'nın PKK'nın gerçek yüzünü görmesine vesile olmasını diliyorum. Bu saldırılar, bizim terörle mücadele azmimizi kesintiye uğratmayacaktır. Terör örgütü köşeye sıkıştıkça kirli yüzünü ifşa ediyor. Masum insanların kanını akıtan teröristlere “terörist” diyemeyenlerin olduğunu görüyoruz.

Terör belasını İnşallah ülkemizden gündeminden çıkartacağız. PKK'nın ve uzantılarının gerçek yüzünü herkes görmeli.

'TÜRKİYE'DEN DAHA İLERİSİ YOK'

Türkiye şu anda dünyanın en eli kanlı terör örgütlerinin ortak hedefi durumunda bulunan bir ülkedir. Buna rağmen demokrasiden, özgürlüklerden, hukuk devletinden taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz. Maruz kaldığı yüksek birçok terör tehdidiyle mukayese edildiğinde hak ve özgürlükler bakımından Türkiye'den daha ileri standartta bir ülke yoktur. Bu hakkın, ülkemize ve milletimize teslim edilmesini özellikle bekliyorum. Etrafımızdaki krizler bizim insan odaklı politikamıza engel olmadı ve de olmayacak. 

"TÜRKİYE MİLLİ GELİRE GÖRE İNSANİ YARDIMDA DÜNYA LİDERİDİR"

Bu saldırıların, Avrupalı ülkeler başta olmak üzere tüm dünyanın PKK terör örgütünün ve uzantılarının geçek yüzlerini görmelerine vesile olmasını diliyorum.Etrafımızdaki krizler bizim insan odaklı politikamıza engel olmadı ve de olmayacak. 2000'li yıllara dış yardım alan bir ülke olarak girmiştik. Bugün Türkiye milli gelirine göre insani yardımda dünya lideridir.

ABD ile önemli meselelerde işbirliği içerisindeyiz. Bu işbirliğinin canlı ve dinamikl tutulmasını istiyoruz. Bazı meselelerde görüş ayrılıkları olabilir.

Türkiye'nin öncelikli sorularının başında terör eylemleri ve sınırımızdaki insani kriz geliyor. Türkiye olarak Suriyeli sığınmacılar konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Önlemler sadece güvenlik üzerine bina edilmeli. Bu krizlerin sorumlusu kendi halkının meşru taleplerini bastıran diktatördür.

PKK DAEŞ'LE MÜCADELE ETMİYOR

PKK'nın kendi planı dışında DAEŞ'le mücadelesi yoktur, bu yalandır. Maalesef bu yalan alıcı bulmaktadır. DAİŞ ve PKK'nın saldırılarında parçalanan bedenler tüm dünyanın bedenini yaralamalıdır.
Terör, düzensiz göç, ırkçılık düşmanlığı gibi tehlikelere karşı her ülkenin çözüm araması gerekir. Terör saldırılarının hedefi olmayan ülke neredeyse kalmadı.

"PKK NEYSE PYD DE ODUR"

"PYD, DAİŞ'e karşı saldırıyor, dolayısıyla iyi bir örgüttür." Böyle bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil. PKK bizim için neyse PYD de o'dur. DAİŞ'e karşı mücadele ettiği söylenerek PYD ve YPG'nin iyi ör güt olduğunun söylenmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Başta ABD olmak üzere müttefiklerimiz ile dayanışma ve güçlü işbirliği içerisinde hareket ediyoruz.

"BU NASIL ÖZGÜRLÜK YA?"

Belçika'ya bildirdiğimiz canlı bomba serbest bırakıldı. Bizde işadamını öldüren terörist Brüksel'de rahatça dolaşabiliyor. Kendilerine bu teröristin bize teslim edilmesini söylediğimizde aldığımız cevap "Biz özgürlüklerden yanayız." Bu nasıl özgürlük ya?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.