Esed'den Erdoğan'a çok sert ifadeler

Esed'den Erdoğan'a çok sert ifadeler
Esed, "Suriye'de artık Türk ordusu olarak tanımlanamayacak olan Erdoğan'ın ordusu savaşıyor." dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Bu insanın değişeceğine dair sabrımızı ve umudumuzu uzun süre önce kaybettik. Suriye'de artık Türk ordusu olarak tanımlanamayacak olan Erdoğan'ın ordusu savaşıyor." ifadelerini kullandı.

Sputnik’e konuşan Esed, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye topraklarına geçmelerine izin vererek teröristleri doğrudan desteklediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'ERDOĞAN'A KARŞI SAVAŞ, TERÖRİSTLERE KARŞI VERİLEN SAVAŞTIR'

"Bugün Erdoğan'a ve Suudi Arabistan'a karşı verilen savaş, teröristlere karşı verilen savaştır. Suriye'de artık Türk ordusu olarak tanımlanamayacak olan Erdoğan'ın ordusu savaşıyor. Onlar terörist ve biz Suriye'de bu teröristlere saldırdığımızda bu, Erdoğan'ın doğrudan yenilgiye uğramasına neden oluyor. Yanıtımız her şeyden önce kendi ülkemiz içinde olmalı. Bunun ardından terörizmi yenebileceğimize inanıyorum. Türk halkı Suriye'ye karşı düşmanlık beslemiyor. Erdoğan müdahale etmezse ilişkilerimiz iyi olacak."

'ERDOĞAN'IN DEĞİŞECEĞİNE DAİR UMUDUMUZU KAYBETTİK'

Erdoğan'ı kastederek, "Bu insanın değişeceğine dair sabrımızı ve umudumuzu uzun süre önce kaybettik" ifadelerini kullanan Esed, 'Erdoğan'ın ordusu' olarak nitelediği Türk ordusunun Suriye'de savaştığını da söyledi.
 
'RUS UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ, SURİYE'YE SALDIRI'

Türkiye'nin 24 Kasım 2015'te düşürdüğü Rus uçağına yönelik saldırıyı Suriye'ye yönelik bir saldırganlık olarak gördüklerini belirten Esed, "O (Erdoğan), savaşmaları için Türk militanları Suriye'ye gönderdi, bunu yapmaya hala devam ediyor. Suriye hava sahasında bir Rus uçağına saldırılması aynı zamanda Suriye'ye yönelik bir saldırıdır. Zira bu uçak egemen hava sahamızdaydı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum