Mart’ta Kar Esareti

Mart’ta Kar Esareti
Ardahan'da soğuk ve yağışlı hava yaşamı olumsuz etkiledi. Sahara mevkisi ile Ardahan-Posof karayolu Ilgar Dağı mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi...

Ardahan'da soğuk ve yağışlı hava yaşamı olumsuz etkiledi. Sahara mevkisi ile Ardahan-Posof karayolu Ilgar Dağı mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Deniz seviyesinden 2640 metre yükseklikteki Ardahan ile Artvin'in Şavşat ilçesi arasındaki karayolu Sahara mevkisi ile Ardahan-Posof karayolu Ilgar Dağı mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı 10 santimi geçerken, kar ve tipi yüzünden sürücüler zor anlar yaşadı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle ilerlemekte güçlük çeken çok sayıda TIR yol kenarında tipinin etkisini azaltması için beklemeye başladı. Bazı sürücüler ise geri dönmek zorunda kaldı.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım, akşam saatlerinde yüksek kesimlerde kar yağışı ile birlikte yoğun tipinin etkili olmaya başladığını söyleyerek, ulaşımda aksamaların meydana geldiğini ifade etti. Yıldırım, "Buzlanma ve görüş mesafesinin azalması nedeniyle ağır tonajlı araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor. Ardahan-Artvin ve Posof güzergahlarında yoğun tipi hakim. Bu nedenle buralarda çok ciddi manada buzlanma meydana gelmekte. Bu yollarımızda ilerleyen saatlerde sıkıntı daha büyüyebilir. Bu nedenle sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarılarımız var" dedi.

Karayolları ekipleri ise, karla mücadele çalışmalarına başladı.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.