Davutoğlu krize ilaç oldu

Davutoğlu krize ilaç oldu
Başbakan Ahmet Davutoğlu, SGK ile eczaneler arasındaki ilaç krizinin çözümünde devreye girdiği ortaya çıktı. Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, tarafların Çankaya Köşkü'nde anlaştığını söyleyerek Davutoğlu'na teşekkür etti.

 

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, SGK ile eczaneler arasında yaşanan ilaç protokolündeki krizin aşıldığını söyledi. Tarafların Çankaya Köşkü'nde bir araya geldiğini ve Başbakan Davutoğlu'nun düğümü çözdüğünü söyleyen Soylu, yeni protokol hakkında bilgi verdi.

Süleyman Soylu, SGK ile eczaneler arasında mutabakata varıldığını açıkladı. Düzenlediği basın toplantısında, tarafların anlaşmaya vardığını söyleyen Soylu, Başbakan Davutoğlu'nun tarafları Çankaya Köşkü'ne davet ettiğini ve anlaşmaya şahitlik ederek düğümü çözdüğünü ifade etti. İşte Soylu'nun açıklamaları:

"Dün yaklaşık 8 saat bugün de 4-5 saat boyunca konuyu görüştük. En nihaletinde eczacıların talepleri bir taraftan da bizim bu konudaki çabalarımız vardı. Sonuç olarak bu gece sözleşme sona eriyordu. Sayın Başbakanımız'dan bu konuda bir talepte bulundum. Hem beni hem de eczacıları Çankaya Köşkü'ne davet ettiler. Protokol aşamasına şahitlik ettiği ve düğümü çözdüğü için teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Mesele ilaç olunca, mesele sağlık olunca bu protokolün oluşmasında katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.

PROTOKOLÜN ŞARTLARINI AÇIKLADI

Son olarak geldiğimiz noktayı ifade etmek istiyorum. Özellikle şunu paylaşmak isterim. Biraz sonra yapılan iyileştirmeleri ortaya koyacağım. Mobil recetelere yüzde 50 fazla hizmet bedeli ödenmesi, soğuk zincire yüzde 50 hizmet bedeli ödenmesi, enjektör bedellerinin artması ve bazı medikal cihazların eczanelerde satılması konusunda, özellikle hizmet bedellerinin eczacılardan alınmasındaki sorunların çözümü konusunda mutabakata varıldığını açıklamak istiyorum. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.