4 Büyükler, Barça ve Real'i solladı

4 Büyükler, Barça ve Real'i solladı
Süper Lig'in dört büyüğü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un toplam borcunun Barcelona ve Real Madrid'in toplam borcundan daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Avrupa'nın maddi olarak en problemli liglerinden biri olan La Liga'da Barcelona ve Real Madrid'İn toplam borcunun 835 milyon avro olduğu ortaya çıktı. Türkiye'nin dört büyüğünün toplam borcu ise 1.6 milyon avro ve üst sınırları da zorlamaya devam ediyor.

İki İspanyol Devi'nin toplam borcu Türk Lirası'na çevirildiğinde 2 milyar 657 milyona tekabul ediyor. Sabah'ın haberine göre Dört Büyükler'in toplam borcu ise 4 milyar 300 milyon TL'yi buluyor. Personel maaşları, ek harcamalar ve devre arası transferleri de eklendiğinde Süper Lig Devleri'nin 5 milyar TL borcu görüyor olması oldukça yüksek bir ihtimal olarak karşımıza çıkıyor.

Avrupa'nın en borçlu iki kulübünden Real Madrid ve Barcelona'nın toplam borcunu bile ikiye katlamayı başaran Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dörtlüsünün gelirleri ise bu iki kulübün yanında oldukça zayıf kalıyor.

Süper Lig'de finansal sebeplerle UEFA'dan ilk men cezasını alan ekipse Galatasaray oldu. Bununla birlikte Beşiktaş daha önce mali sıkıntılarından dolayı transfer yasağı almıştı. Aynı zamanda Fenerbahçe de yaz transfer döneminde yaptığı harcamaların ardından UEFA tarafından teftişe tabii tutuldu ve Avrupa yayın gelirlerine bir süreliğine el konuldu.

Trabzonspor'un da FFP sebebiyle ceza alması oldukça yüksek bir ihtimal olarak önümüze çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.