MHP'de Devlet Bahçeli'ye 5 rakip çıktı

MHP'de Devlet Bahçeli'ye 5 rakip çıktı
MHP’de genel başkanlık için 5 aday çıktı. 8 Nisan’da mahkemeden olağanüstü kurultay kararı çıkması halinde başkanlık yarışı kızışacak.

MHP’de genel başkanlık için 5 aday çıktı. 8 Nisan’da mahkemeden olağanüstü kurultay kararı çıkması halinde Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ veServet Sazak genel başkanlık için yarışacak.
MHP’de mahkemenin 8 Nisan’da vereceği karar beklenirken, şu ana kadar olası bir kurultayda 5 isim genel başkan adayı olduğunu açıkladı. Seçimden bu yana Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Süleyman Servet Sazak ve Selim Kaptanoğlu, genel başkanlık için “varım”dedi. Geçtiğimiz günlerde Alparslan Türkeş’in Genel Sekreter Yardımcısı olan Selim Kaptanoğlu’nun, daha sonra“Akşener lehine” adaylıktan çekildiği açıklandı.

YOKUŞA SÜREBİLİRLER 

Akşener’e yakın isimler, bu konuyla ilgili Kaptanoğlu ile görüşmediklerini belirterek,“Bizim bu konuda herhangi bir isteğimiz veya  beklentimiz de olmadı” görüşünü ifade ediyor. Mahkemeden olağanüstü kurultayın toplanması yönünde karar çıkması halinde MHP yönetiminin “kararı tanımadığını” açıklayarak davayı Yargıtaya taşıyacağı belirtiliyor. MHP Tüzüğü’nün 69. maddesine göre adaylar, en az 40 genel kurul delegesinin yazılı önerisi ile genel başkanlığa teklif edilebiliyor. Bu imza sayısını toplayan adaylar, genel başkanlık yarışına katılabilecek.

GÖREVDEN ALINAN DELEGELER

MHP’de Genel Merkez tarafından görevden alınan delegelerin olası kurultayda oy kullanıp kullanamayacağına yönelik tartışmalar da sürüyor. Muhaliflerin avukatları ise bu kişilerin bir sonraki kurultaya kadar görevlerinin sürdüğünü savunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.